Σπανακοτυρόπιτα στο τηγάνι

Υλικά

1 πακέτο κρούστες πίτας

Για το μείγμα
7 αυγά,
10 κ. σ. γιαούρτι,
1/2 κ.γ. σόδα,
400 γρ τυρί,
μια πρέζα αλάτι,
400 γρ σπανάκι, ψιλοκομμένο και σοταρισμένο για λίγο βούτυρο και λαδι.

Οι κρούστες και το μείγμα είναι για δύο πιτες.

Εκτέλεση

Αλείφω το ταψί άφθονο με λάδι, στρώνω δύο κρούστες να βγουν οι άκρες αρκετα απ εξω, στρώνω άλλες τρεις κρούστες διπλωμένες σαν ακορντεόν, ραντίζω με λάδι και το 1/4 του μείγματος και μετά άλλες τρεις κρούστες σαν ακορντεόν, βούτυρο, άλλο 1/4 μείγμα , και τυλίγουμε με τις κάτω κρούστες, βάζουμε κατά τόπους βούτυρο και ψήνουμε κάτω από ένα καπάκι σε χαμηλή φωτιά και μετά γυρίζουμε
να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Ετσι φτιάχνω και την δεύτερη πίτα.

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάρια σαν της Εύβοιας
Επόμενο άρθροΓρήγορα ζεστά σάντουιτς με πέστο….είναι απίστευτα