Εύκολη Συνταγή για Ψητά Μήλα

Συστατικά

6 μεγάλα μήλα
6 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι (54g) ψιλοκομμένα καρύδια ή πεκάν
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1/8 κουταλάκι αλεσμένο μοσχοκάρυδο
3 κουταλιές αλατισμένο βούτυρο
Εκχύλισμα βανίλιας
3/4 φλιτζάνι χυμό μήλου ή μήλο μηλίτη

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Ξεπλύνετε και στεγνώστε τα μήλα.
Σε ένα μικρό μπολ ανάμειξης ανακατεύουμε μαζί καστανή ζάχαρη, καρύδια, κανέλα και μοσχοκάρυδο.
Κόβετε το κοτσάνι από το μήλο και τον σπόρο από το μήλο χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού, ενώ παράλληλα δημιουργείτε χώρο περίπου 2,5 εκ πλάτος και προσέχοντας να μην κόβετε μέχρι το κάτω μέρος του μήλου για η γέμιση θα διαρρεύσει.


Τοποθετήστε τα μήλα σε ένα μεσαίο ταψί. Μοιράστε το μείγμα ζάχαρης ανάμεσα στα μήλα και πιέζοντας για να χωρέσει. Στάξτε περίπου 4 σταγόνες βανίλιας πάνω από την γέμιση του κάθε μήλου και έπειτα απο επάνω βάλτε λίγο βούτυρο.


Ρίξτε χυμό μήλου στο κάτω μέρος του ταψιού. Ψήνουμε (ακάλυπτα) σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι τα μήλα να είναι τρυφερά, περίπου 35 – 45 λεπτά.


Σερβίρετε ζεστό. Εάν είναι επιθυμητό κόβουμε τα μήλα στην μέση ή σε φέτες και προαιρετικά σερβίρουμε με βανίλια Σαντιγί ή παγωτό .

ΠΗΓΗ: cookingclassy.com

Προηγούμενο άρθροCheeseCake με τραγανό φύλλο σφολιάτας (Sopapillia)
Επόμενο άρθροΔείτε τι μπορείτε να φτιάξετε με μπαγιάτικο ψωμί