Εύκολη συνταγή ψωμιού στο σπίτι

Υλικά

1 κιλό αλεύρι (9 ποτήρια)
750 ml νερού (3 ποτήρια νερό + 1 δάχτυλο λιγότερο από 1 ποτήρι νερό)
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ή μέλι

Εκτέλεση

Βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα βαθύ μπολ και ανακατέψτε με μια σπάτουλα.
Στη συνέχεια καλύψτε το και αφήστε το να φουσκώσει για 8-12 ώρες.
Ζυμώστε ελαφρά τη ζύμη.
Στη συνέχεια απλώστε χαρτί αντικολλητικό σε μια γάστρα και βάλτε τη ζύμη μέσα.
Πασπαλίζουμε αλεύρι στη ζύμη και κλείνουμε το καπάκι.
Βάλτε ένα δοχείο γεμάτο νερό στο φούρνο και βάλτε στους 240 βαθμούς αέρα και θερμάνετε καλά.
Βάζουμε τη ζύμη ψωμιού στο φούρνο και μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά με το καπάκι της γάστρας κλειστό.
Στη συνέχεια, βγάλτε το καπάκι της γάστρας, χαμηλώστε το φούρνο στους 220 βαθμούς και μαγειρέψτε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Αφού αφαιρέσετε το ψημένο ψωμί από το φούρνο, αφαιρέστε το και από την γάστρα. Διαφορετικά, το ψωμί θα μαλακώσει και θα χάσει την τραγανότητα του.

Καλή όρεξη!!!!!

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε αυτά τα καταπληκτικά κουλουράκια πορτοκαλιού
Επόμενο άρθροΠως θα φτιάξετε υπέροχες μπακέτες