Ζαμπονοκασερόπιτα στριφτή με σπιτικό φύλλο και μπόλικο σουσάμι

Υλικα για την γέμιση

400 ml γαλα
2 κσ νισεστε
1 αυγο
1 κγ βουτυρο
1/4 κγ αλατι
λιγο πιπερι
350 gr ζαμπον
350 gr κασερι
βουτυρο για το αλλειμα των φυλλων
Υλικα για 5 φύλλα
1/2 κουπα ελαιολαδο
1/2 κουπα νερο
λιγο αλατι
1 καπακι ουζο
αλευρι χωριατικο για φυλλο, οσο παρει

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρολιτσα ριχνουμε το γαλα εκτος απο μιση κουπα που κραταμε στην ακρη. Βαζουμε το γαλα σε σε μετρια φωτια να βρασει. Σε ενα μπολακι χτυπαμε το υπολοιπο γαλα με το νισεστε και το αυγο. Μολις το γαλα παρει βραση ριχνουμε το μιγμα του νισεστε και ανακατευουμε καλα μεχρι να πηξει.
Την κατεβαζουμε απο την φωτια και προσθετουμε το βουτυρο το αλατι και το πιπερι και ανακατευουμε.
Αφηνουμε την κρεμα να κρυωσει καλα. Κοβουμε σε τετραγωνα κομματακια το ζαμπον και τριβουμε το τυρι.
Τα προσθετουμε στην κρεμα και ανακατεύουμε..
Σε καθε φυλλο βαζουμε περιπου 2 κσ απο την γεμιση και το τυλιγουμε σε χοντρα κορδονια, μεχρι να τελειωσουν τα φυλλα και η γεμιση.
Τα τοποθετουμε σε στρογγυλο ταψι κυκλικα. Την αλειφουμε με φρέσκο βούτυρο, την πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και λίγο μαύροσουσάμο και την ψηνουμε στους 180c στις αντιστασεις περιπου 1 ωρα.. μεχρι να ροδισει.!!!

Για τα φύλλα
Βαζουμε τα υλικα σε μια λεκανιτσα και τα ζυμωνουμε καλα προσθετοντας αλευρι μεχρι να γινει μια ζυμη λεια και γυαλιστερη. Την σκεπαζουμε με μεμβρανη και την αφηνουμε περιπου μια ωριτσα.
Στη συνεχεια την κοβουμε σε ισα κομματια και την ανοιγουμε σε φυλλα οσα και τα κομματια μας.
Για να γινει τραγανη οταν την ανοιγουμε πασπαλιζουμε τον παγκο εργασιας μας με νισεστε…!!!

ΠΗΓΗ: Ελενα ΜακαρηΜπαχάρι και κανέλα.

Προηγούμενο άρθροΣπιτική Μερέντα…τρώγετε με το κουτάλι
Επόμενο άρθροΈχετε πατάτες στο σπίτι; είναι πιο νόστιμη, εύκολη, φθηνή συνταγή, και πιο νόστιμη από τα πατατάκια!