Ρυζοπιτα

Η Συνταγή είναι της Eleni Koutrintze

Υλικά

Για το ταψί της κουζινας:
1κ φύλλο κρουστας
600 γρ καρύδια μέτρια κομμένα στο μουλτι, τα ανακατευω με 1 κ γλ κανέλλα κ 2 κσ ζαχαρη
1 ποτήρι νερού ρυζι καρολινα(το βράζω με 3 ποτήρια νερό, όταν κρυώσει ρίχνω 4 κ σ λαδι, 1 φλυτζ του καφέ ζάχαρη, λίγο αλάτι, μισό κ γλ κανελα και ανακατευω καλά)

Σιρόπι.
4 ποτ νερού ζαχαρι
3 ποτ νερού νερο

Εκτέλεση

Για το σιρόπι
Μολις αρχίσει ο βρασμός χαμηλωνω το μάτι στο 7 και αφήνω 8-10 λεπτά να βράσει. Στο τέλος ρίχνω 1 κσ χυμό λεμόνι κ 3 βανιλιες.
Σιροπιαζω όταν και τα δύο είναι χλιαρα.

Για την πίτα:
Βάζω λαδι στο ταψί και στρωνω 4 φύλλα αφού τα λαδωσω ένα – ένα. Στο 4ο φύλλο ρίχνω καρυδια, στρωνω 2 φύλλα λαδωμενα και βάζω ρύζι. Συνεχίζω εναλλάξ 2 φύλα καρύδια, δύο φύλλα ρύζι ( πάντα τα φύλλα τα λαδωνω). Φροντίζω να τελειώσω στην τελευταία σειρά με καρύδια. Στρωνω από πάνω 4 φύλλα, χαρασω σε τετράγωνα κομμάτια (5 επί 4)και μετά στη μέση διαγωνια. Βγαίνουν 40 κομμάτια στο μεγάλο ταψί. Εγώ έκανα κι ένα μικρότερο με μισή δόση.Ψηνω 50 λεπτά αέρα 180 β Σιροπιαζω και την κόβω αφού κρυώσει!!!

Η Συνταγή είναι της Eleni Koutrintze

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακές μελιτζάνες με ντομάτα και ρεβύθια στο φούρνο
Επόμενο άρθροΦρουτένια υπέροχα Sping Rolls για την παραλία