Ζαμπονοκασερόπιτα χωρίς φύλλο

Πολύ ωραίο λαχταριστό και σίγουρα πολύ νόστιμο Ζαμπονοκασερόπιτα χωρίς φύλλο.
Xωρίς κόπο, με θεϊκή γέμιση που κάνει την κάθε μπουκιά απόλαυση!

Υλικά

3 αυγά πολύ καλά χτυπημένα με σύρμα
1 γιαούρτι απλό
1 ποτ.γάλα
100 γρ.βιταμ λιωμένο
1φλ.τσ.αλευρι farine up
200γρ γκουντα τριμμένη
200γρ.τσενταρ τυρί τριμμενο
250γρ ζαμπόν,παριζα,γαλοπούλα κλπ (Ο,τι έχουμε και περισσεύει )
Ελάχιστο αλάτι λόγω τυριών
Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά με την σειρά.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με φρυγανιά ταψί 24-26εκ .
Ρίχνουμε λίγη ποσότητα από τα τυριά που έχουμε κρατήσει από πάνω

ψήνουμε στους 180 για 30-40′.
Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και μετά κόβουμε ,γιατί είναι μαλακή η ζαμπονοκασερόπιτα και σερβίρουμε.

Ζαμπονοκασερόπιτα χωρίς φύλλο

Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα (Η ιδέα είναι από Sophia Gazi)

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ζαμπονοκασερόπιτα για την Αλεξία

Υπέροχη, πεντανόστιμη ζαμπονοκασερόπιτα φτιαγμένη με πολλή αγάπη για την ανιψιά μου που γύρισε…..πεινασμένη από την Κομοτηνή, όπου σπουδάζει στη Νομική.

ΥΛΙΚΑ :

1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
800 γρ. τυρί κασέρι, τριμμένο
350 γρ. ζαμπόν κομμένο κυβάκια
500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
3 αυγά
3 κ.σ. βούτυρο για το άλλειμα του ταψιού
Για τη σάλτσα ντομάτας
1 χυμό ντομάτας pumaro
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 – 6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
λίγη ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ξεκινάμε την ζαμπονοκασερόπιτα φτιάχνοντας αρχικά την σάλτσα ντομάτας.
Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μέχρι να γυαλίσει, ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε λίγα λεπτά. Η σάλτσα πρέπει να είναι πηχτή.
Στο τέλος προσθέτουμε και τη ρίγανη και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τα 2 αυγά και στη συνέχεια ανακατεύουμε το κασέρι και το ζαμπόν, προσθέτοντας και λίγο πιπέρι.
Βουτυρώνουμε καλά το ταψί της κουζίνας, απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και το ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας, αν χρειαστεί, έτσι ώστε να φτάσει και στα τοιχώματα του σκεύους. Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας αρχικά, φροντίζοντας να πάει σε όλο το φύλλο, στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση

και καλύπτουμε από πάνω με το δεύτερο φύλλο. Σφραγίζουμε τη γέμιση, τυλίγοντας τις άκρες με φορά προς τα μέσα και πιέζοντας λίγο την σφολιάτα. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε ελαφρά την πίτα και την αλείφουμε με αυγό.


Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC στον αέρα μέχρι να ροδίσει και να πάρει ένα ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 45 λεπτά.

 

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚέικ Λεμονιού ❤️
Επόμενο άρθροΠίτσα Ζυμαρικών