Ζαμπονοτυροπιτάκια

Είναι νόστιμα finger food κατάλληλα για απεριτίφ στον μπουφέ, διασκεδαστικό είναι να τα γεμίζεις με χίλιους τρόπους.

Συστατικά:

1 ρολό σφολιάτας
150 γραμμάρια Μαγειρεμένο ζαμπόν
150 γρ τυρί σε φέτες (I Emmenthal)
1 αυγό για βούρτσισμα

Μέθοδος:

Ανοιξτε το ρολό της σφολιάτας και τοποθετήστε από πάνω τις φέτες ζαμπόν και μετά τις φέτες του τυριού.
Τυλίξτε και κόψτε τα ρολά του ίδιου μεγέθους, περίπου δύο δάχτυλα.
Στρώνουμε το ταψί με χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τα στριφτάρια προς τα πάνω.
Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε σε φούρνο στους 180 ° για 30 λεπτά, η ζύμη πρέπει να είναι χρυσή.
Μόλις κρυώσουν μπορούν να σερβιριστούν.

Προηγούμενο άρθροΜπικοτογλυκό με καραμελωμένο ζαχαρούχο και σοκολάτα.
Επόμενο άρθροΤούρτα Τιραμισού σε μπισκοτένια βάση