Ζεματιστοί Κουραμπιέδες Κοζάνης

ΣΥΝΤΑΓΗ
100 ml σπορελαιο,
100 γραμμαρια ζαχαρη,
2 αυγα
400 γραμμαρια αλευρι φαριναπ
1 κουταλακι του γλυκου μπεικιν παουντερ

ΣΙΡΟΠΙ:
2 ποτηρια νερου νερο
2 ποτηρια νερου ζαχαρη,
1 φετα λεμονι για 7 λεπτα

Εκτέλεση

Βαζουμε στο μπολ σπορελαιο, ζαχαρη, αυγα και τα ανακατευουμε με συρμα! Ριχνουμε σιγα σιγα  400 γραμμαρια αλευρι φαριναπ (εδω το ρυθμιζουμε οταν ζυμωνουμε ισως εσας σας παρει ποιο λιγο) και το γλυκου μπεικιν παουντερ! Ζυμωνουμε μεχρι να γινει λεια η ζυμη! Πλαθουμε μπαλιτσες ιδιου μεγεθους τις παταμε και τις τοποθετουμε σε λαδωμενο ταψι! Χαραζουμε το καθενα με πηρουνι,τοποθετουμε αμυγδαλο λευκο και τα ψηνουμε στους 200 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις για 15 λεπτα!

ΣΙΡΟΠΙ: Βραζουμε νερο με την ζαχαρη, φετα λεμονι για 7 λεπτα! Ριχνουμε το καυτο σιροπι στα κρυα γλυκα και  τα αφηνουμε 5 ωρες!

ΠΗΓΗ: Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Προηγούμενο άρθροΗ διάσημη σαλάτα του Καίσαρα
Επόμενο άρθροΑνάποδο Κέικ με ροδάκινα