Ζεστά φρέσκα κουλούρια

Απαραίτητα Υλικά:

400 ml. Ζεστό νερό
42 γρ. Φρέσκια μαγιά
3 κουταλιές της σούπας. Ζάχαρη
200 ml. Λάδι
Περίπου 1 κιλό αλεύρι
1 κγ αλάτι
Σουσάμι

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ, ανακατέψτε το ζεστό νερό με τη φρέσκια μαγιά και τη ζάχαρη.
Χωρίς αφρισμό, προσθέστε το λάδι και το προ-κοσκινισμένο αλεύρι αναμεμειγμένο με αλάτι, ζυμώνετε μια μαλακή ζύμη και αφήστε τα στην άκρη για περίπου 15 λεπτά.
Στη συνέχεια, διαιρέστε την προκύπτουσα ζύμη σε 22 μπάλες, καλύψτε τα με μια καθαρή πετσέτα και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.

Τα μπαστούνια γίνονται από κάθε μπάλα. Πλένετε αν δύο se κοτσίδα, ενώνοντας τα άκρα του καθενός και πιέζοντάς τα.

Αλείψτε με χλιαρό νερό και πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με σουσάμι. Τοποθετήστε σε απόσταση σε ένα δίσκο καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και χωρίς να τα αφήσετε να φύγετε βάλτε στο φούρνο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να τελειώσουν.

Καλή όρεξη

Προηγούμενο άρθροΗ πιο εύκολη κολοκυθοτυρόπιτα για φέτος το καλοκαίρι
Επόμενο άρθροΔροσιστικό γλυκό με κρέμα μπανάνας και ζελέ πορτοκαλιού