Πιτάκια με τυριά και μαϊντανό
Υλικά
175 ml γάλα
200 γρ γιαούρτι
1 αυγό
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
500-600 γρ αλεύρι
Τυρί + κιτρινο τριμμένο τυρί + μαϊντανός (ίσες αναλογίες)
Εκτέλεση
– Σε ένα μπολ βάζουμε ολόκληρο το αυγό με το γιαούρτι, το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι
– Χωριστά ανακατεύουμε 500 γρ αλεύρι με μπέικιν πάουντερ, αρχίζουμε να ενσωματώνουμε το αλεύρι με ξύλινη κουτάλα στην υγρή σύνθεση
– Προσθέστε αλεύρι μέχρι να βγει μια ζύμη απαλή και ελαφρώς κολλώδης (ολικό αλεύρι max 600 gr, ακόμη και 550 gr). Βγάζουμε τη ζύμη στο αλευρωμένο τραπέζι
– Πάρτε από αυτό ένα κομμάτι καρύδι (τα έκανα λίγο τεράστια), απλώστε το κομμάτι με τον πλάστη, βάλτε τη γέμιση τυριού, διπλώστε και συρράψτε τις άκρες με ένα πιρούνι
– Το ίδιο κάνουμε με όλη τη ζύμη, δηλαδή τυλίγουμε, απλώνουμε, γεμίζουμε, σφραγίζουμε
– Ζεσταίνουμε το λάδι περίπου ένα δάχτυλο σε ένα μεγάλο τηγάνι, τηγανίζουμε τις πίτες γυρνώντας τις μέχρι να ροδίσουν, δηλαδή μέχρι να τηγανιστούν καλά, όχι να μαυρισουν
– Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί / χαρτοπετσέτες και τα τρώμε ζεστά
Σαν πρωινό, ή σνακ στο γραφείο.