Ζουμερά Κεμπάπ

Συστατικά:

6 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδια ή περίπου 300 γραμμάρια πολτό κρεμμυδιού
(Τριμμένο και χωριστά ο χυμός)
1 κιλό αρνίσιος κιμάς με περίπου 20-30 τοις εκατό λιπαρά
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (προαιρετικά)
2 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη

Εκτέλεση:

Τρίψτε τα κρεμμύδια και αφαιρέστε το 80 τοις εκατό του χυμού τους. Κρατάμε το χυμό του κρεμμυδιού.
Βάλτε το κρέας και τον πολτό του κρεμμυδιού σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και στη συνέχεια αλέστε μέχρι να ψηθούν.
Πασπαλίστε με μαύρο πιπέρι, μαγειρική σόδα (η μαγειρική σόδα βοηθά να ενωθεί το μείγμα και κάνει το κρέας σας τρυφερό) αλάτι και σκόνη τσίλι.
Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε για τουλάχιστον 5 λεπτά.
Βρέξτε τα χέρια σας πριν βάλετε το μείγμα στα σουβλάκια με το χυμό του κρεμμυδιού. Είναι πολύ κολλώδες.

Πάρτε μια χούφτα από το μείγμα και ξεκινήστε να βάζετε το κρέας στα χοντρά μεταλλικά σουβλάκια. Πιέζουμε ελαφρά μέχρι να πλατύνει και να μακρύνει.
Βάλτε τα σε ένα δίσκο χωρίς να αγγίξετε κάθε σουβλάκι.

Ετοιμάστε τη σχάρα σας.
Βάλτε τα σουβλάκια στην σχάρα.
Γυρίζετε τα σουβλάκια κάθε 6-8 δευτερόλεπτα για να μην είναι βαριά η άλλη πλευρά. Θα το κρατήσει από το να πέσει.
Το κεμπάπ είναι έτοιμο όταν το κρέας στις άκρες των σουβλακιών ξεχωρίσει από το μέταλλο του. Μπορείτε να το σερβίρετε με ρύζι ή ψωμί και σαλάτα.

Προηγούμενο άρθροΓιουβαρλάκια αυγολέμονο….εύκολα
Επόμενο άρθροΓρήγορο σουφλέ με πέννες…χωρίς βράσιμο των ζυμαρικών