Κεφτέδες με τυρί στο φούρνο

🍅🧀🌿🍷🥘🍞
Αυτά τα κεφτεδάκια είναι τόσο αφράτα και ζουμερά, τα καλύτερα κεφτεδάκια με φέτα μέσα και ψημένα σε σάλτσα ντομάτας! … Παρακαλώ δοκιμάστε!!
Περίπου 20 κεφτεδάκια

Υλικά 🛒

450g Τυρί φέτα ή ανθότυρο
1 κουταλάκι ξερό βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος μαϊντανός
1 Κγ Σκόρδο ψιλοκομμένο

Κεφτεδάκια
1 Μικρό Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 Σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 αυγό, χτυπημένο
1/4 Φλιτζάνι Κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
250g κιμάς μοσχαρίσιος
125g κιμά χοιρινό
Αλάτι πιπέρι

Σάλτσα ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 Σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
800g Ντομάτες (χυμός)
1 φύλλο δάφνης
1/2 κουταλάκι του γλυκού μειγμα μπαχαρικων
4 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Συνδυάστε την φέτα ή το ανθότυρο με τα μυρωδικά και αφήστε το στην άκρη.
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Σοτάρετε και προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα. Αφήνουμε στην άκρη και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το αυγό, την κρέμα γάλακτος, την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, τη σκόνη μουστάρδας και 1/2 φλιτζάνι από το μείγμα της φετας. Προσθέστε τα κρυωμένα κρεμμύδια/σκόρδο. Τώρα προσθέστε τον κιμά μοσχαρίσιο/χοιρινό, αλάτι/πιπέρι.
Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν καλά. (Μην καταπονείτε υπερβολικά το κρέας γιατί θα γίνει σκληρό).

Τυλίγουμε σε μικρά μπαλάκια και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, χρησιμοποιούμε τόσο ώστε να σκεπαστούν τα κεφτεδάκια μέχρι τη μέση. Ροδίζουμε τα κεφτεδάκια σε δόσεις. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Προσθέστε τα 3/4 της σάλτσας ντομάτας* σε πυρεξ. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και περιχύστε με την υπόλοιπη σάλτσα.
Σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 190C για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το κάλυμμα και προσθέστε σποραδικα το υπόλοιπο μειγνα φετας από πάνω.
Ψήνουμε ακάλυπτα για 15 λεπτά ακόμα.

*Σάλτσα ντομάτας
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε τις ντομάτες και τα καρυκεύματα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε να ενωθούν.
Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, προσθέστε περίπου 3/4 φλιτζάνι νερό επίσης για να μην γίνει πολύ πηχτή η σάλτσα κατά το ψήσιμο.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κοτοκεφτέδες της γιαγιάς😋

Μια υπέροχη, απλή συνταγή για πολύ τρυφερά και λαχταριστά κεφτεδάκια κοτόπουλου.
Αυτούς τους κοτοκεφτέδες τους καταβροχθίζουν τόσο ενήλικες όσο και παιδιά.
Τα μικρά παιδιά τους τρώνε, και μάλιστα ζητουν και άλλους.
Δεν ξέρω ποιο είναι το μυστικό, αλλά ίσως υπάρχει κάποιο μυστικό σε αυτούς. Δες το και μονος σου…

✅Υλικά:

1. Κιμάς (χοιρινός + μοσχαρίσιος) – 1-1,5 κιλό
2. Πατάτες μεσαίου μεγέθους (ωμές) – 3-4 τεμ
3. Κρεμμύδι λευκά μικρα – 2-3 τεμάχια
4. Λευκό ψωμί – 200 γρ.
5. Αυγό – 1 τεμ.
6. ποτηρια Γάλα 1.5 – 2
7. Αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, λάδι

✅Μαγείρεμα:

Τρίψτε τις πατάτες και τα κρεμμύδια στο μπλέντερ
Κόβουμε το ψωμι σε κομμάτια και μουλιάζουμε στο γάλα ώστε να καλυφθεί τελείως με αυτό. (Το γάλα είναι μεγάλο μυστικό για μαλακούς κεφτέδες)
Αφήνουμε το ψωμί να φουσκώσει, να απορροφήσει το γάλα.
Χωρίς να στύψετε το γάλα, προσθέστε το ψωμί στον κιμά, ρίξτε όλο το γάλα με την ψίχα που έχει απομείνει στο μπολ εδώ. Προσθέστε το αυγό, το περιεχόμενο του μπλέντερ, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

Πρέπει επίσης να προσθέσετε 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα (μέτρια πικάντικη), χωρίς διαφάνεια.
Αν είναι πολύ καυτερη, τότε λιγότερο.
Ζυμώνουμε καλά τον κιμά προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι. Αφήστε το να καθίσει για
τουλάχιστον 10 λεπτά.

Ζεσταίνουμε μια μικρή ποσότητα φυτικού ελαίου. Πλάθουμε τους κεφτέδες με βρεγμένα χέρια, τις βάζουμε σε ένα τηγάνι, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε.
Όταν ροδίσουν από τη μια πλευρά, τα αναποδογυρίζουμε και σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι.
Μπορείτε να τους τηγανίσετε πρώτα και μετά να τους μαγειρέψετε σε σάλτσα. Αλλά ακόμα και χωρίς σάλτσα, οι κοτοκεφτέδες είναι μαλακοί και ζουμεροί!

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗLolly's Kitchen
Προηγούμενο άρθροΨωμάκια με πιπεριές και ντομάτες
Επόμενο άρθροΚολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο σε 10 λεπτά