Ζουμερά κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα

Υλικά

750 gr κιμά κοτόπουλου (προτιμότερο στήθους)
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 πιπεριά ή μια μικρή ολόκληρη
1 μεγάλο αβγό
4-5 κ.σ μαϊντανό
5 φέτες ψωμί του τοστ ή 2-3 φέτες από μπαγιάτικο ψωμί
2 κ.γ μουστάρδα
4 κ.γ ελαιόλαδο
1 κ.σ ξύδι λευκό
1 κ.σ θρούμπι
Αλάτι, πιπέρι, κάρυ, κύμινο
Έξτρα ελαιόλαδο

Για την σάλτσα
2 κρεμμύδια,
200 γρ μανιτάρια,
αλάτι και πιπέρι.
1 & 1/2 κγ αλεύρι.
1 φυλλο δάφνη
250-300 ml ζωμός κότας
200 ml. υγρή κρέμα

Εκτέλεση

Στο μούλτι, χτυπάμε μέχρι να λιώσουν, τα σκόρδα, το κρεμμύδι και η πιπεριά. Τα προσθέτουμε στο μπολ στο οποίο έχουμε ήδη τον κιμά του κοτόπουλου.
Προσθέτουμε στο μείγμα το αβγό, την μουστάρδα και το ξύδι. Ρίχνουμε και τα μπαχαρικά με το αλατοπίπερο. Τα κάνουμε ένα πρόχειρο ανακάτεμα με ένα κουτάλι.

Στο ίδιο μούλτι, βάζουμε το ψωμί (στεγνό πάντα, μαζί και η κόρα) με τον μαϊντανό, να γίνουν σαν γαλέτα τριμμένη. Τα ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα του κιμά, προσθέτουμε
το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά με το χεράκι μας, να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σ’ αυτή τη φάση, ιδανικά και εάν έχουμε χρόνο, σκεπάζουμε το μπολ με σελοφάν και το βάζουμε στο ψυγείο, έστω για μισή ώρα. Εγώ το κάνω πρωί και τα ψήνω μεσημέρι.

Βγάζω το κιμά από το ψυγείο πλάθω κεφτεδάκια, τα οποία τηγάνισα σε βούτυρο και λάδι.
Αφού τα βγάλουμε από το τηγάνι στο ίδιο λίπος προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα μανιτάρια κομμένα, αλάτι και πιπέρι. Τηγάνισαν και πρόσθεσαν το αλεύρι.
Μετά από ένα λεπτό προσθέτουμε τη δάφνη, το ζωμός κότας, και την κρέμα γάλακτος και τα κεφτεδάκια. Άφησα σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.

Ελπίζω να είναι νόστιμο! 😆

Προηγούμενο άρθροΜπαμπάς ταψιού!!!
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και πατατες