Χοιρινά παϊδάκια

✅Υλικά:

Νόστιμα χοιρινά παϊδάκια – 1,2 κιλά,
Κονιάκ – 50 ml,
Ελαιόλαδο – 50 ml + 50 ml,
Καρύκευμα για χοιρινό (ξηρό) – 2. κ.σ. κουτάλια,
Μέλι – 1 κουταλιά της σούπας. κουτάλι,
Λεμόνι – 1 τεμ.,
Κέτσαπ – 1 κουταλιά της σούπας. κουτάλι,
Σκόρδο – 2 σκελίδες,
χόρτα άνηθο,
Φρέσκο ​​κρεμμυδάκι.
Μπαχαρικά.

✅ Τρόπος μαγειρέματος:

Βάζουμε τα παϊδάκια σε ένα μπολ, αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε το κονιάκ, το ελαιόλαδο, το καρύκευμα για το χοιρινό.
Καλό είναι να τρίψετε τη μαρινάδα στο κρέας, να την αφήσετε να μαριναριστεί σε κρύο μέρος για 2 ώρες ή περισσότερο.
Για το γλάσο, συνδυάστε το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού, το κέτσαπ, το μέλι, το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο σε ένα μπολ. Ανακατέψτε τα πάντα καλά.
Βάλτε τα παϊδάκια σε ταψί ή σχάρα και ψήστε σε θερμοκρασία 180 βαθμών για 20-25 λεπτά.

Βγάζουμε τα παϊδάκια από το φούρνο, τα αλείφουμε με γλάσο και τα βάζουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν για 10-15 λεπτά.
Όταν σερβίρετε, πασπαλίζετε τα παϊδάκια με ψιλοκομμένο άνηθο και φρέσκα κρεμμυδάκια.

Καλή όρεξη ❤️

Προηγούμενο άρθροΛαγάνα…Κλασική συνταγή αρτοποιού
Επόμενο άρθροΓιαουρτένια τυρόπιτα αέρος