Μοσχαράκι στιφάδο με πολλά κρεμμύδια, μανιτάρια

Υλικά

800 γρ μοσχαρίσιο κρέας
3 κομμάτια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κομμάτι κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
100 gr μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
2 τμχ φύλλα δάφνης
50 ml λάδι
λίγους κόκκους πιπεριού
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
μαϊντανός

Εκτέλεση

Έχουμε ένα τηγάνι στη φωτιά στο οποίο βάζουμε το λάδι και τα κομμάτια του κρέατος.
Το αφήνουμε για περίπου 3-4 ​​λεπτά μέχρι να μειωθεί όλο το νερό που του μένει και να παρουν ωραίο χρώμα.
Βγάζουμε το κρέας σε ένα πιάτο και στο ίδιο λάδι προσθέτουμε το κρεμμύδι και αλατίζουμε.
Το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διαφανές, δηλαδή περίπου 2 λεπτά. Όλο αυτό το διάστημα ανακατεύοντας για να μην καεί.
Προσθέστε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και αφήστε τις να ψηθούν για ένα λεπτό και μετά προσθέστε την πάπρικα.

Ανακατεύουμε και μετά βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος, τους κόκκους πιπεριού και τα φύλλα δάφνης που προσθέτουμε σπασμένα.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο όσο να καλύψει το κρέας.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σκεπάζουμε το τηγάνι ή την κατσαρολα με ένα καπάκι και να τα αφήνουμε όλα στη φωτιά μέχρι να ψηθεί το κρέας. Άφησα το τηγάνι στη φωτιά για περίπου μια ώρα αλλά εξαρτάται από το είδος του κρέατος που χρησιμοποιώ.

Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι να δούμε αν έχει ψηθεί το κρέας και μετά πασπαλίζουμε μαϊντανό. Mπορεί να σερβιριστεί με την αγαπημένη σας γαρνιτούρα.
Σέρβιρα το στιφάδο κρέατος με πουρέ αλλά μπορείτε να το σερβίρετε με σοτέ λαχανικά, γαρνιτούρα από ρύζι ή πουρέ λαχανικών.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Προηγούμενο άρθροAφράτα κουλουράκια με κρέμα
Επόμενο άρθροΤουρλού Μελιτζανας με τσίλι