Συστατικά

1 κούπα γάλα κεφίρ
1/4 κουπας νερό
1 αυγό
2 ψούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ίσως χρειαστεί να προσθέσετε 2-3 επιπλέον κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουτ. Σούπας ζάχαρη
1/2 αλάτι
1/2 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
3 μήλα ξεφλουδισμένα, και κομμένα σε κύβους
5-6 κουταλάκια λάδι για μαγείρεμα ή ηλιέλαιο

Οδηγίες
Κάνε ένα το μείγμα
Σε ένα μικρό μπολ συνδυάστε κεφίρ και νερό και βάλτε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης συνδυάστε το αυγό, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέστε το μείγμα κεφίρ και νερού και αναμείξτε τα πάντα μέχρι να συνδυαστούν.
Σταδιακά προσθέστε 2 φλιτζάνια αλεύρι ανακατεύοντας το μείγμα μέχρι να είναι ομαλό και χωρίς σβώλους. Το πρέπει πρέπει να μοιάζει με μια πυκνή γιαούρτι.

Εάν είναι πολύ λεπτό, προσθέστε μερικές ακόμη κουταλιές αλεύρι.
Προσθέστε τη σόδα και ανακατέψτε τα πάντα για μια ακόμη φορά.
Προσθέστε τα κομμένα μήλα και ανακατώστε προσεκτικά τα πάντα.


Τηγανίστε τις τηγανίτες
Λιώστε 2 κουταλιές λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας στο τηγάνι και τηγανίστε για 2-3 λεπτά ή έως γίνει χρυσοκαστανή.
Γυρίστε και τηγανίστε για ένα λεπτό. Μπορείτε να μαγειρέψετε 5-6 κάθε φορά.
Μεταφέρετε τις τηγανίτες σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτοπετσετα, προσθέστε λάδι στο τηγάνι εάν χρειάζεται και συνεχίστε να τηγανίζετε το υπόλοιπο μείγμα.
Σερβίρετε με την αγαπημένη σας μαρμελάδα, μέλι, σιρόπι φρούτου ή Γιαούρτι

ΠΗΓΗ: lavenderandmacarons.com

Προηγούμενο άρθροΤο Γλυκάκι του Καφέ…σε 10 λεπτά
Επόμενο άρθροΜανταλένες λεμονιού