Κουλουράκια με μαχλέπι

Υλικά

2 φλιτζάνια ζεστό γάλα
220 γρ λιωμένο ανάλατο βούτυρο
1 φλιτζάνι + ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

4 κουταλιές της σούπας μαγιά
Αλεύρι … 4-5 κούπες ανάλογα με το αλεύρι σας. Δεν μετράω ποτέ.

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη ζάχαρη στο γάλα και τη ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ
Προσθέτουμε το βούτυρο και μετά 4 κουπες αλεύρι το μαχλέπι, μοσχοκάρυδο και τη μαγιά.
Ανακατεύουμε.
Προσθέστε αλεύρι όσο χρειάζεται, θέλετε η ζύμη σας να είναι κολλώδης. Μην βάζετε πολύ αλεύρι εκτός και αν χρειάζεται.

Εάν βάλετε πολύ αλεύρι, θα καταλήξουν να είναι εξαιρετικά στεγνά.
θέλετε να είναι ωραία και μαλακά και αφράτα, οπότε η ζύμη σας πρέπει να είναι πολύ μαλακή και κολλώδης.
Σκεπάζουμε με μια-δυο πετσέτες και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να γεμίσει το μπολ.
Τα πλάθουμε και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα σε ταψι. Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν
ξανά. Όταν είναι έτοιμο Ψήνετε στους 200 βαθμους για μιση ωρα περίπου ανάλογα το φουρνο σας

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΘεικοι Ταραμοκεφτεδες νηστίσιμοι για την καθαρά Δευτέρα
Επόμενο άρθροΖελέ πορτοκαλιού & γάλακτος