Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο

Οι Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο είναι ένα αγαπημένο πιάτο γύρω από το οποίο μαζευόμαστε πάντα χαμογελαστοί. Οι μπριζόλες είναι πολύ ωραίες. Γι’ αυτό κάθε νοικοκυρά έχει τη δική της εκδοχή συνταγής για τρυφερές και ζουμερές χοιρινές μπριζόλες. Εδώ είναι η δική μου εκδοχή, που ελπίζω να σας αρέσει.

Υλικά:

Περίπου 8-9 μπριζόλες,
1 κουταλιά της σούπας μέλι,
1 κουταλιά της σούπας ξύδι,
50 ml λάδι,
150 ml λευκό κρασί,
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας (εγω βάζω και λίγο worcestershire )
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ (μπορεί να είναι και πουρές ντομάτας),
αλάτι για γεύση,
ριγανη
φασκόμηλο (φασκόμηλο),
1-2 σκελίδες φρέσκο σκόρδο.

Εκτέλεση:

Σε κατάλληλο βαθύ μπολ ανακατεύουμε πρώτα το μέλι, το λάδι και το ξύδι.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει

ένα ομοιογενές μείγμα. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις μπριζόλες.
Βουτήξτε κάθε μπριζόλα στην έτοιμη μαρινάδα και βάλτε τα σε κατάλληλο δοχείο με καπάκι και καλύψτε τα με την υπόλοιπη μαρινάδα. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για δύο ώρες στο ψυγείο.
Στη συνέχεια τα απλώνουμε σε κατάλληλο ταψί, τα σκεπάζουμε με τη μαρινάδα, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Προς το τέλος αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 10 λεπτά μέχρι να αποκτήσει μια χρυσή κρούστα.

Σερβίρουμε με σαλάτα. Οι μπριζόλες γίνονται πολύ αρωματικές από το σκόρδο και τα μπαχαρικά και λιώνουν στο στόμα με λευκό κρασί.

Δοκιμάστε το και μοιραστείτε το.

Η Συνταγή είναι από το vkusnosbeni

Προηγούμενο άρθροΠατατόπιτα με γλυκιά μυζήθρα
Επόμενο άρθροKέικ πορτοκαλιού αφράτο πολύ εύκολο!!!