Ζουμερή Κρεατόπιτα

Υλικά:

500 g μείγμα κιμά
1 και 1/2 κρεμμύδι
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
30 ml. ελαιόλαδο
πιπέρι
1 κουτ πάπρικα
αλάτι
1 κουτ κύμινο
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα νοτματας
1 συσκευασία λεπτών φύλλων κρούστας
125 γρ. Βούτυρο
3 αυγά
300 ml. γάλα

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο. Όταν μαλακώσει, προσθέστε τον κιμά και διαλύστε τον με ένα πιρούνι. Προσθέστε τα μπαχαρικά και ανακατέψτε καλά. Ανακατέψτε μια κουταλιά σάλτσα ντομάτας. Τηγανίζουμε τον κιμά μέχρι να αλλαξει χρώμα. Αφήστε το να κρυώσει.

Λιώστε το βούτυρο. Ανοιξτε τα φύλλα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Προετοιμάστε ένα λαδωμένο ταψί. Καλύψτε με τρια φύλλα την βάση του ταψιού και βουτυρώστε. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με κιμά.
Καλύψτε ξανά με τρια φύλλα βουτυρο και πασπαλίστε ομοιόμορφα με κιμά. Με τον ίδιο τρόπο, εναλλάξτε φύλλα και κιμά μέχρι να εξαντληθούν. Κόψτε την πίτα σε κομμάτια με ένα μαχαίρι και ρίξτε λάδι, προσπαθώντας να μπει στις αυλακώσεις που κόβετε.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα τρία αυγά και το γάλα. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την πίτα και ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε με γιαούρτι.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: http://www.vkusnoteka.bg/

Προηγούμενο άρθροXοιρινή τηγανιά με πιπεριές της Διβινή Πόπη
Επόμενο άρθροΜελιτζάνα Παρμεζάνα