Ζουμερό Κέικ Μήλου με γλάσσο λεμονιού

Υλικά

3 μεσαία αυγά
150 ml γάλα
80 g φυτικό λάδι
130 γραμμάρια ζάχαρης
+/- 210 g αλεύρι
1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μια πρέζα αλάτι, βανίλια
3 μήλα
0,5 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Γλάσσο Λεμονιού:
Ξύσμα λεμονιού
1-2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
40 g βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε μία φόρμα του κέικ 23χ11 εκ ή 22 εκ


Χτυπάμε τα αυγά , αλάτι, ζάχαρη, με ένα σύρμα χειρός πολυ καλά
Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, και χτυπάμε με το σύρμα
Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπεικιν και κοσκινίζουμε σταδιακά το μείγμα μέσα στο υγρό μείγμα.
Ανακατεύουμε ύστερα από κάθε προσθήκη αλευριού μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κύβους και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε από πάνω κανέλα, 1 κσ ζάχαρη, 2 κσ λάδι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ μέσα στην ζαχαρωμένη φόρμα και βάζουμε και τα μήλα από πάνω.


Ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς 40-50 λεπτα και ελέγχουμε με οδοντοφλυφίδα εάν θέλει κι άλλο

Γλάσσο λεμονιού

Βάζουμε το βούτυρο στον φούρνο μικροκυμμάτων να λιώσει 30”
Ρίχνουμε μέσα την ζαχαρη το ξύσμα από μισό λεμόνι, χυμό λεμονιού και χτυπάμε με ένα κουτάλι να γίνει μία σάλτσα λεμονιού


Βγάζουμε από το φούρνο το κέικ και το περιχύνουμε με την σάλτσα και το αλείφουμε

και το βάζουμε στο φούρνο για άλλα 2-3 λεπτά
Βγάζουμε από την φόρμα και σερβίρουμε σε φέτες

Subcribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΚρέπες γεμιστές Σουφλέ
Επόμενο άρθροΜουσταλευριά … υπέροχη διαφορετική συνταγή