Ζουμερό Κέικ Σοκολάτας

Απαιτούνται συστατικά:

Για τον κέικ:
• 2 αυγά
• 150 γραμμάρια ζάχαρης
• 50 ml λαδιού
• 100 ml γάλακτος
• 2 κουταλιές κακάο ή 20g
• 1 ζάχαρη βανίλιας
• 1 συσκευασία μπέικιν πάουντερ
• 200 γραμμάρια αλεύρι
Για κάλυψη:
• 200 ml γάλα
• 50 ml λαδιού
• 50 γραμμάρια ζάχαρης
• 2 κουταλιές κακάο
• 3 σειρές μαγειρικής σοκολάτας ή γάλακτος

Εκτέλεση

Χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά και την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέστε το γάλα, λάδι, κακάο, βανίλια, μπεκιν ενω χτυπάτε συνέχεια το μείγμα και αυξήστε και την ταχύτητα.
Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο αδειάστε το μέσα σε ένα αλευρωμένο και βουτυρωμένο πυρέξ.
Ψήστε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Μόλις το βγάλετε κάντε 4-5 τρύπες με το μαχαίρι και αφήστε στην άκρη.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε το λάδι, ζάχαρη, γαλα , σοκολάτα και το κακάο.
Βάλτε το μείγμα σε μέτρια φωτιά να βράσει ενώ ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει.
Κόψτε το κέικ σε κομμάτια και μετά απλώστε την σοκολάτα από επάνω να πάει παντού και αφήστε να κρυώσει 1 ώρα.
Διακοσμήστε με τριμμένο καρύδι ή όπως επιθυμείτε

Υγρό Κέικ Σοκολάτας

Δείτε το κανάλι της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΓλυκο Ψυγείου χωρίς ψήσιμο έτοιμο σε 10′ λεπτά με 4 υλικά 
Επόμενο άρθροΤα πιο ωραία παραδοσιακά κουλουράκια