Ζυμάρι για Πίτσα

1 μεγάλη πίτσα ή 2 μέτριες

Υλικα

Για το ζυμάρι
2 κουταλιές σούπας στεγνή μαγιά (2 φακελάκια των 9 γρ.) ή 60 γρ. νωπή μαγιά
1 φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
3/4 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
3 κουταλιές σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη σάλτσα

800 γρ. ντομάτα κονκασέ, περασμένη από το μπλέντερ
1 κ.γ. βασιλικό ξερό
1½ κ.γ. ρίγανη ξερή
1 – 1½ κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
¼ κ.γ. θυμάρι ξερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Για τα topping

Ζαμπόν
Μπέικον
Φρέσκα μανιτάρια
Πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λωρίδες
Κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες
Ελιές, ροδέλες
Φέτα, τριμμένη
Τυρί γκούντα, τριμμένο

Εκτέλεση

Διαλύουμε στο νερό τη μαγιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να μείνουν για 10 λεπτά.
Βάζουμε 3 φλυτζάνια από το αλεύρι σε ένα μπώλ και ανοίγουμε στο κέντρο μιά λακκουβίτσα. Ρίχνουμε μέσα τη μαγιά, το αλάτι και το λάδι.
Παίρνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, ζυμώνουμε τη ζύμη σε μιά μπάλα και προσθέτουμε, άν χρειαστεί, λίγο ακόμη αλεύρι.
Τήν αφήνουμε σκεπασμένη περίπου 1 ώρα ή ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.
Τήν ξαναζυμώνουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για δεύτερη φορά.
Πλάθουμε το ζυμάρι σε πίτσα και βάζουμε την ανάλογη γέμιση από πάνω

Για τη σάλτσα:

Σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Απλώνουμε αρκετή σάλτσα στην επιφάνεια κάθε ζύμης. Καλύπτουμε με το συνδυασμό των υλικών που θέλουμε και πασπαλίζουμε με το τυρί.
Πασπαλίζουμε το αναποδογυρισμένο ταψί στο φούρνο με λίγο αλεύρι ή σιμιγδάλι ψιλό και τοποθετούμε την πίτσα επάνω.
Ψήνουμε την κάθε πίτσα ξεχωριστά, για 20-25 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει και να λιώσει το τυρί.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚοκκινιστές Γαρίδες με κριθαράκι
Επόμενο άρθροΨητό τυρί με αυγό