Κέικ νερού

Συστατικά:

260 g αλεύρι
160 g ζάχαρης
Όξινο νερό 200 ml
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάου
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μισό μπεικιν παουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
100 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα
300 γραμμάρια τριμμένα μήλα

Για επίστρωση:
4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα
Αλεσμένα Καρύδια

Παρασκευή:

Ανακατέψτε το αλεύρι με μπέικιν πάουντερ. Προσθέστε ζάχαρη, σκόνη κακάου, κανέλα,
μαγειρική σόδα και ανακατέψτε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το όξινο νερό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε μαρμελάδα και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέστε ψιλοκομμένα καρύδια και τριμμένα μήλα και ανακατέψτε καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί (20 x 30 cm) επενδεδυμένο με χαρτί ψησίματος.
Τοποθετήστε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς και ψήστε για 40-50 λεπτά.
Καλύψτε το ζεστό κέικ με μαρμελάδα και πασπαλίστε με αλεσμένα καρύδια.
Αφήστε να κρυώσει.

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα στό πι & Φι
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια με σάλτσα στο τηγάνι…το φαγητό της μαμάς