Ζυμαρικά με κοτόπουλο και μπέικον πικάντικο σκόρδο κρεμμύδια, πιπεριές και παρμεζανα 

Υλικά συνταγής

400 γρ. ζυμαρικα βίδες
5 φέτες μπέικον
1 στήθος φιλέτο κοτόπουλου, 400-450 γρ. περίπου, κομμένο σε λεπτά κομμάτια
αλάτι πιπέρι
2 ½ κ.γ. ανάμικτα αποξηραμένα μυρωδικά, ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, ματζουράνα (ή ότι εχετε απ αυτά)
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
½ κ.γ. νιφάδες καυτερής πιπεριάς
4-5 μικρές ώριμες ντομάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
1 πρασινη και 1 κόκκινη πιπερια
1 κρεμμυδι ψιλοκομμένο
150 γρ παρμεζάνα
4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποημένες

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε τις βιδες να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο, κοχλαστό νερό, αλ τέντε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το κοτόπουλο.
Σε μια ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε τις φέτες μπέικον, χωρίς λιπαντική ουσία, μέχρι να γίνουν τραγανές.
Τις βγάζετε από τη κατσαρόλα, τις μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Μόλις κρυώσουν τις κόβετε σε λεπτές φέτες. Στραγγίζετε το λίπος που έμεινε από το μπέικον στη κατσαρόλα και ξαναρίχνετε στο ίδιο τηγάνι 2-3 κ.σ. από το λίπος (ή αντί για λίπος ρίχνετε ελαιόλαδο στην ίδια κατσαρόλα).
Μόλις ζεσταθεί βάζετε τα κομμάτια κοτόπουλου. Τα αλατοπιπερώνετε τα πασπαλίζετε με λίγα από τα αποξηραμένα μπαχαρικά, τη πάπρικα και τις νιφάδες τσίλι και τα τηγανίζετε, σε παρτίδες, μέχρι να ροδίσουν και ψηθούν και από τις 2 πλευρές, ώστε να μην έχουν ροζ
χρώμα στο κέντρο τους. Μη τα παραψήσετε και χάσουν του χυμούς τους. Τα μεταφέρετε σε μπολ και το αφήνετε στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε το κρεμμύδι,πιπεριες, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τα υπόλοιπα αποξηραμένα μυρωδικά και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτετε μετα το σκόρδο και σοτάρετε για 1/2 λ επιπλέον.
Ρίχνετε 200-300 γρ νερό απο τα ζυμαρικα χαμηλώνετε τη φωτιά από μέτρια σε χαμηλή και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να αρχίσει να πήξει η σάλτσα (μπορει να ρίξετε
και λιγο κορν φλαουερ να την πηξετε πιο γρηγορα).

Στη συνέχεια προσθέτετε τη τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύετε απαλά μέχρι να λιώσει το τυρί. Ρίχνετε, μέσα στη σάλτσα, τα σουρωμένες πέννες, το σοταρισμένο κοτόπουλο και το μπέικον και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να καλυφθούν καλά από τη σάλτσα.
Αποσύρετε το φαγητό σας από τη φωτιά το αφήνετε στην άκρη για 5 λ να απορροφηθεί η σάλτσα από τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο και στη συνέχεια το σερβίρετε πασπαλίζοντάς το, προαιρετικά, με νιφάδες τσίλι ή τριμμένη παρμεζάνα.

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΣοκολατένιο κέικ με καρδιά σοκολάτας 😋
Επόμενο άρθροΛαχανάκια Βρυξελλών στο φούρνο