Ζυμαρικά με τυρί και μπέικον

Συστατικά

Καραμελωμένα κρεμμύδια, Προαιρετικά 2 μεγάλα κίτρινα κρεμμύδια 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
6 λωρίδες χοντροκομμένο μπέικον
450 γρ ζυμαρικά
1/4 φλιτζάνι βούτυρο, δεν χρειάζεται αν έχει αρκετό λίπος το μπέικον
1/4 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
2 φλιτζάνια γάλα
1 κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού καυτερή σάλτσα
1 φλιτζάνι τυρί γραβιέρα, τριμμένη
2 φλιτζάνια τυρί τσένταρ, τριμμένο
¼ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα, τριμμένη.

Εκτέλεση

Λεπτομέρειες για μπέικον και κρεμμύδι στο blog.
Φτιάξτε τη σάλτσα/μαγειρέψτε τα ζυμαρικά
* Σημείωση: Τώρα είναι μια καλή στιγμή να ξεκινήσετε να βράζετε αλατισμένο νερό ζυμαρικών για τα κοχύλια.

Ζεσταίνουμε τo μπέικον σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά.
Προσθέστε την κρέμα γλακατος σε δόσεις, ανακατεύοντας συνεχώς. Μην το προσθέτετε πολύ γρήγορα. Προσθέστε το γάλα με τον ίδιο τρόπο.
Προσθέστε τη σκόνη μουστάρδας, το θυμάρι, τη σκόνη σκόρδου και την καυτερή σάλτσα. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση και στη συνέχεια σιγοβράζουμε.
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente (ανατρέξτε στις οδηγίες της συσκευασίας), μην τα παραβράσετε. Στραγγιξτε τα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά της σάλτσας και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Ρίχνουμε σταδιακά το τυρί, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια και μετά τα στραγγισμένα ζυμαρικά. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα σιλικόνης για να ανακατέψετε μέχρι να ενωθούν.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το πασπαλίζουμε από πανω . Μπορείτε επίσης να ανακατέψετε λίγο.

Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε!

Προηγούμενο άρθροΤο πιο γρήγορο σοκολατένιο κέικ στο διαδύκτιο
Επόμενο άρθροΚιμαδόπιτα με πατάτα…μια συνταγή που ενθουσίασε όλους τους καλεσμένους μου