Ζυμαρικά στο Φούρνο με μπεσαμελ και λαχανικά

Υλικά

Για τα Μακαρόνια
450 γρ. από τα αγαπημένα σας ζυμαρικά (πέννες, rigatoni κ.λπ.)
2 κουταλιές της σούπας (30 ml) ελαιόλαδο
2 ½ φλιτζάνια (595ml) κόκκινο κρεμμύδι, κομμένα σε μισοφέγγαρο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού (7,5 ml) βαλσαμικό ξύδι
2 ½ φλυτζάνια (595 ml) μανιτάρια σε φέτες
5 φλιτζάνια (1190 ml) σπανάκι
Αλάτι και πιπέρι 

Για Την Μπεσαμέλ:
2 κουταλιές της σούπας (30 γραμμάρια) βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας (15 g) αλεύρι
2 φλιτζάνια (480 ml) γάλακτος
¼ κουταλάκι του γλυκού (1,25 ml) αλάτι
φρεσκοκομμένο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο κιμά
1 ½ φλιτζάνια (360 ml) τυρί ανάμεικτο τριμμένο (Mozzarella για το δέσιμο και Parmesan για την γεύση) 
Φρέσκο ​​ή αποξηραμένο Θυμάρι για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
Εν τω μεταξύ, σοτάρετε τα λαχανικά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι – κατσαρόλα προσθέστε ελαιόλαδο και σοτάρετε το κόκκινο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει , προσθέστε αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια προσθέστε ξίδι και μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί ελαφρά.

 

Προσθέστε μανιτάρια, μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, στη συνέχεια προσθέστε σπανάκι, σκεπάστε και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι ,και βγάλτε τα από την κατσαρόλα και αφήστε την στην άκρη.

Για να κάνετε τη σάλτσα, θερμαίνετε το βούτυρο στο τηγάνι μέχρι να λιώσει. Προσθέστε αλεύρι και χτυπήστε μέχρι να συνδυαστεί. Προσθέστε αργά το γάλα και σιγοβράστε μέχρι να πήξει.

 

Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και σκόρδο . Ανακατέψτε να συνδυάσετε. Προσθέστε ¾ φλιτζάνιου τυρί στη σάλτσα και ανακατέψτε.

 

Αφήνω στην άκρη.
Στραγγίξτε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια ανακατέψτε τα με τη σάλτσα για να παει παντου, έπειτα προσθέστε τα λαχανικά και ανακατέψτε.

 

Τοποθετήστε τα ζυμαρικά σε καθαρό ταψάκι, επάνω με το υπόλοιπο ¾ φλιτζάνι τυρί

 

και τοποθετήστε το στο φούρνο κάτω από γκριλ για 1 λεπτό ή έως ότου το τυρί λειώσει.
Σερβίρετε από το φούρνο στο τραπέζι με μια σαλάτα.
Απολαυστε το

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με πατάτες μέσα σε μία βελούδινη σάλτσα
Επόμενο άρθροΚρέμα Καραμελέ στον Φούρνο Μικροκυμμάτων