Ζυμαρικά φούρνου με τόνο και σάλτσα ντομάτας 

Ζυμαρικά φούρνου με τόνο: Ένας συνδυασμός ζυμαρικών με λιωμένα τυριά στον φούρνο και τόνο και σάλτσα ντομάτας που θα σας ενθουσιάσει όλους!

Συστατικά 🛒

500 γρ. κοχύλια ζυμαρικών (Lidl)
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 1/2 κουταλιές της σούπας τοματοπολτός
1 1/2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
2 μεγάλες κονσέρβες τόνου (300 γρ.) συν 1 μικρή κονσέρβα, στραγγισμένη
2 (400 γρ.) κονσέρβες θρυμματισμένες ντομάτες συν 1 μικρή κονσέρβα 200 γρ.
150ml κρέμα γάλακτος
150 γραμμάρια τριμμένο τσένταρ
150γρ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

Μέθοδος

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά αλ τεντε, στραγγίστε τα και μεταφέρετε τα σε ένα ταψί.
Σε λίγο ελαιόλαδο μαγειρέψτε τα κρεμμύδια, όταν αρχίσουν να μαλακώνουν προσθέστε τις πιπεριές. Μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά, στη συνέχεια
προσθέστε τον τόνο, το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας, τη ρίγανη, αλάτι/πιπέρι. Ανακατέψτε για περίπου 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέστε τις
θρυμματισμένες ντομάτες και τη κρέμα γάλακτος. Σιγοβράστε για 15 λεπτά χωρίς κάλυμμα.

Ανακατέψτε τη σάλτσα με τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και, στη συνέχεια, προσθέστε από πάνω το τυρί τσένταρ, τη μοτσαρέλα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήνετε στο φούρνο στους 190C μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει ελαφρώς χρυσαφί χρώμα. Γαρνίρετε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Απολαύστε το!

Η Συνταγή είναι από το  Lolly’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροBραζιλιάνικα σοκολατένια γλυκάκια.
Επόμενο άρθροΜους Σοκολάτας με καρύδια