ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο λαζάνια προψημένα 

800 γρ σπανάκι , ψιλοκομμένο

200g μαλακή φέτα, τριμμένη

2 κουταλιές εξαιρετικής ποιότητας παρθένο ελαιόλαδο

1 φρέσκο ​​κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

500γρ κιμά μοσχάρι ή αρνί

3 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

250ml (1 φλιτζάνι) ζωμό κοτόπουλου

200 γραμ. (2 φλιτζάνια) χοντροκομμένη μοτσαρέλα

125 ml (1/2 φλιτζάνι) γάλα

1 αυγό

Λεμόνι σφήνες, για να σερβίρουμε

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε τον φούρνο στον ανεμιστήρα 200C / 180C. Λαδώστε ελαφρά ένα πυρεξ με μέγεθος 20 x 30 cm. 

Ζεσταίνουμε 1 κουταλάκι λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. 

Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια-χαμηλή. 

Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. 

Βήμα 2

Αυξήστε τη φωτιά σε υψηλά επίπεδα. 

Προσθέστε το κιμά και μαγειρέψτε, με ξύλινη κουτάλα, για 4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. 

Προσθέστε την πάπρικα και το πιπέρι. Ανακατέψτε να τα συνδυάσετε. Προσθέστε το ζωμό. Βράζουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το υγρό. 

Βήμα 3

Εν τω μεταξύ, μαγειρεύετε το σπανάκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα βραστό νερό για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίξτε το καλά πιέζοντας με ένα ξύλινο κουτάλι για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό.

Βήμα 4

Βάζουμε την πρώτη στρώση από λαζάνια στην βάση του παρασκευασμένου πυρέξ. Απλώστε το μισό μείγμα του κιμά. Ανακατέψτε τη φέτα με 150 γρ. με  (1 1/2 φλιτζάνι) μοτσαρέλα. 

Πασπαλίστε το ένα τέταρτο του μείγματος τυριών πάνω από το κιμά. Βάλτε από πάνω άλλη μία στρώση με λαζάνια και ρίξτε το μισό σπανάκι παντού. Πασπαλίστε με το (1/3) ένα τρίτο του υπόλοιπου τυριού. Επαναλάβετε με άλλη μία στρώση λαζάνια, ρίξτε τον υπόλοιπο κιμά και μισό από το υπόλοιπο μείγμα τυριών. Κάντε άλλη μία στρώση με λαζάνια , και ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα σπανάκι και το υπόλοιπο τυριού. Τελειώστε με μία τελευταία στρώση από λαζάνια.

Βήμα 5

Ανακατέψτε μαζί το γάλα, το αυγό και το υπόλοιπο 1 κουταλάκι λάδι. Βουρτσίστε το μίγμα των αυγών πάνω τα λαζάνια και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι μοτσαρέλα. Ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει

Αφήστε να κρυώσει 5 λεπτά σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

Προηγούμενο άρθροΚοτομπουγάτσα της Ντίνας Νικολάου
Επόμενο άρθροΛεμονόπιτα με ένα κρεμώδες γλάσσο