Τυρόψωμο

Αυτό το τυρόψωμο με γιαούρτι δεν είναι απλά μια συνταγή, είναι μια γευστική αναδρομή στα παιδικά μου χρόνια. Ξεφυλλίζοντας το παλιό τετράδιο της μαμάς, έπεσα πάνω σε αυτή την εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που φέρνει στο μυαλό μου ζεστές οικογενειακές στιγμές.

Η μαγεία της απλότητας:

Η συνταγή βασίζεται σε απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι: αλεύρι, γιαούρτι, φέτα, αυγά και λίγο λάδι. Η ζύμη πλάθεται εύκολα και γρήγορα, χωρίς ιδιαίτερη τεχνική, και το αποτέλεσμα είναι πάντα αφράτο και λαχταριστό.

Η γεύση της παράδοσης:

Η χρήση γιαουρτιού στη ζύμη δίνει στο τυρόψωμο μια ιδιαίτερη υφή και γεύση. Η φέτα, θρυμματισμένη ή σε κυβάκια, προσθέτει την αλμυρή πινελιά που ισορροπεί τέλεια με το υπόλοιπο τυρόψωμο.

Μια συνταγή για όλες τις περιστάσεις:

Αυτό το τυρόψωμο είναι ιδανικό για πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό ή βραδινό. Μπορείτε να το απολαύσετε ζεστό ή κρύο, σκέτο ή με συνοδευτικά, όπως μέλι, μαρμελάδα ή ντομάτα.

Σας προτρέπω να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή και να δημιουργήσετε τις δικές σας οικογενειακές αναμνήσεις γεμάτες με τη ζεστή και γλυκιά γεύση του τυροψωμού με γιαούρτι.

Υλικά:

αυγά 4 τεμ.
αλεύρι 4 κουπες
τυρί φέτα 300 γρ
γιαούρτι 400 γρ
μπέικιν πάουντερ 1 τεμ.
λάδι 1 κουπα
αλάτι 1 κουτ.γλ

Παρασκευή:

Τα αυγά χτυπιούνται μέχρι να αφρλισουν και προσθέτουμε το λάδι σε λεπτή ροή.
Το γιαούρτι προστίθεται στα χτυπημένα αυγά, τριμμένο τυρί, αλεύρι κοσκινισμένο και μπέικιν πάουντερ.
Το μείγμα ανακατεύεται με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Ρίξτε το σε ένα ταψί που εκ των προτέρων είναι στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Το τυρόψωμο ψήνεται για 40 λεπτά, στους 200 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο.

Source

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τυρόψωμο

Γεια σας φίλοι μου! Σήμερα ετοίμασα αυτό το Τυρόψωμο απλό και απίστευτα νόστιμο στο φούρνο και σας ευχαριστώ που είστε μαζί μου και γνωρίζω έστω και εικονικά τέτοιους ανθρώπους σαν εσάς!

Υλικά:

400 ml. ζεστό νερό
Μία συσκευασία ξηρή μαγιά των 9 γρ.
2-3 κουταλιές της σούπας βούτυρο/ελαιόλαδο/
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, 20 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
500 γραμμάρια αλεύρι
250 γρ τυρί

Για επικάλυψη
2 αυγά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη και τέλος ζυμώνουμε με το αγελαδινό βούτυρο. Λαμβάνεται μια μαλακή ελαστική ζύμη. Αφήστε την να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια, βάλτε τη ζύμη στο ταψί που έχει λαδωθεί με βούτυρο ή λάδι. Απλώστε τη ζύμη με το χέρι σας. Αφήστε για 20 λεπτά για να διπλασιαστεί η ζύμη.

Τώρα που η ζύμη διπλασιάστηκε, την πασπαλίζουμε με το θρυμματισμένο τυρί, το οποίο τρίβουμε ελαφρά με τα δάχτυλά μας, περιχύνουμε με τα αυγά και το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με πασπαλισμένο αλάτι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20/25 λεπτά. Το ταψί είναι 32 εκατοστά.

Καλη Απόλαυση.
Σας εύχομαι ένα υπέροχο βράδυ! 🥀 🍀 💞

Προηγούμενο άρθροΠανακότα Σοκολάτα-Βανίλια: Ένα Κλασικό Δίδυμο σε Μία Δροσερή Δημιουργία
Επόμενο άρθροΦοντανάκια βουτύρου