Ζύμη με ντομάτα Πιπεριές και Κρεμμύδι

Συστατικά

Για τη ζύμη

2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φάκελος μαγιάς σε σκόνη
1 1/3 φλιτζάνια ζεστό νερό
21 / 2-4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κουταλάκι του γλυκού. άλας
2 κουτ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

Για γαρνιτούρα
3 κόκκινες ή κίτρινες ψητές πιπεριές ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
(ή εξαιρετικής ποιότητας, έτοιμες ψητές πιπεριές)
3 μεσαία κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3-4 μεσαίες ντομάτες δαμάσκηνων
½ φλιτζάνι φρέσκο ​​φύλλο βασιλικού μόνο ή 2-3 κουταλιές της σούπας. αποξηραμένο βασιλικό
1 – 1 ½ κουταλάκι του γλυκού. αλάτι

Οδηγίες

1. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο. Όταν αλλάξει χρώμα,
αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήστε το λάδι να κρυώσει. Στραγγίστε και πετάξτε τις σκελίδες.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ από κεραμικό ή ανοξείδωτο χάλυβα, συνδυάστε τη μαγιά και το νερό καλά, και αφήστε
το μείγμα να παραμείνει για 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει. Προσθέστε το στραγγισμένο λάδι
σκόρδου, 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι, αλάτι και δεντρολίβανο και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια μάζα.
Ζυμώνουμε με επιπλέον αλεύρι σε βήματα τετάρτου φλιτζανιού, όπως απαιτείται για να σχηματίσουμε μια
λεία, ελαστική ζύμη. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με το χέρι ή σε ζυμωτύριο με ένα γάντζο ζύμης.

3. Σχηματίστε μια μπάλα με τη ζύμη και αφήστε την να σταθεί σε ένα λαδωμένο μπολ καλυμμένο με πλαστικό περιτύλιγμα για 1 ώρα.
4. Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε πολύ χαμηλή φωτιά για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
5. Χωρίστε τη ζύμη σε δύο και τοποθετήστε κάθε μέρος σε ένα λαδωμένο ταψί, διαμέτρου περίπου 25 εκ.

Ξεδιπλώστε κάθε μια από τις μπάλες σε κύκλο με το μέγεθος του ταψιού. Καλύψτε με ένα πανί και αφήστε το να σταθεί για 15 λεπτά. Χρησιμοποιώντας τις άκρες των δακτύλων σας, δημιουργήστε μια άνιση επιφάνεια στη ζύμη. Αφήστε το να παραμείνει για δεύτερη φορά μέσα στο τηγάνι για περίπου 50 λεπτά.
6. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180˚C. Βυθίστε τις άκρες των δακτύλων σας στο υπόλοιπο λάδι για να αναδημιουργήσετε μικρές τρυπες στην επιφάνεια της ζύμης. Στη συνέχεια, απλώστε τα λαχανικά σε ίσες ποσότητες, πασπαλίστε με βασιλικό και αλάτι και ψεκάστε με το υπόλοιπο λάδι.
Ψήστε για περίπου 25-30 λεπτά, ή έως ότου το ψωμί να είναι χρυσό. Μπορείτε να το σερβίρετε δροσερό ή ζεστό.

H Συνταγή είναι της

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα μπριος με παγωτό! 😋
Επόμενο άρθροΤούρτα μπισκότο