Συνταγή Φαλάφελ

Συστατικά

1 φλιτζάνι ρεβίθια
1 Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, μεσαίου μεγέθους
5 σκελίδες σκόρδου
1/2 φλιτζάνι φύλλα κόλιαντρου ή κορίανδρου, ψιλοκομμένα
1 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/4 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κορίανδρου
5 Μαύρα πιπέρι ή περίπου 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη πιπεριού
1/2 κουταλάκι σκόνη καγιέν
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, προσαρμόζεται στη γεύση
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι (προαιρετικό)
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (προαιρετικά, συμβουλές ελέγχου)
Λάδι για τηγάνισμα

Οδηγίες 👨🏼‍🍳

Βήμα Ι 
Ρίξτε τα ρεβίθια σε μεγάλο δοχείο με κρύο νερό και αφήστε το να μουλιάσουν όλη τη νύχτα. Δείτε ότι είναι καλυμμένο με νερό. Θα διπλασιαστούν ή θα τριπλασιαστούν σε μέγεθος καθώς μουλιάζουν. Στραγγίστε και ξεπλύνετε τα ρεβίθια.

Βήμα II
Προσθέστε τα ρεβίθια σε επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ και αλέστε. Μην προσθέτετε νερό κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Μεταφέρετέ το σε ένα μπολ.
Αλέθουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το κόλιαντρο, το μαϊντανό, τους σπόρους κύμινου, τους κόλιανδρο, τα πιπέρι, το κόκκινο τσίλι και το αλάτι στον επεξεργαστή τροφίμων ξύνοντας τις πλευρές, όπως απαιτείται, έως ότου το μείγμα αλεσθεί καλά. Μεταφέρετέ το στο ίδιο μπολ με αλεσμένα ρεβίθια.

 


Τώρα ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί με σουσάμι και ζυμώστε με το χέρι σας θα πάρετε μια υφή σαν ζύμη που μοιάζει με χονδροειδής άμμο. Δηλαδή, πρέπει να συγκρατείται όταν πιέζεται με τα χέρια σας. Εάν η ζύμη είναι πολύ στεγνή, μπορείτε να ρίξετε λίγο νερό και να ζυμώσετε. Εάν είναι πολύ υγρό, προσθέστε ρεβίθια ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις. 
Καλύψτε τη ζύμη και ψύξτε για 30 λεπτά έως 1 ώρα πριν το τηγανίσετε.

Βήμα III
Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι σε μέτρια φλόγα για τηγάνισμα.
Χωρίστε το μείγμα σε 20 ίσα μέρη και με τα υγρά χέρια σας διαμορφώστε τα σε μπάλες ή μπιφτέκια
Μαγειρέψτε το φαλάφελ σε μέτρια φλόγα, σε παρτίδες, μέχρι να είναι τραγανό και χρυσό καφέ παντού. Αυτό μπορεί να διαρκέσει περίπου 5 έως 6 λεπτά.

Μεταφέρετε τα τηγανητά φαλάφελ σε μια χαρτοπετσέτα για να απορροφήσετε τυχόν περίσσεια λαδιού.

Το Falafel είναι τώρα έτοιμο. Σερβίρετε και απολαύστε!

Προηγούμενο άρθροΣουφλεδοτυρόπιτα….είναι αφρός γρήγορη και πεντανόστιμη
Επόμενο άρθροΝόστιμη Παστουρμαδόπιτα και τα μυστικά της