Η Γαριδομακαρονάδα της Σκύρου

Για να φτιάξετε αυτό το νόστιμο πιάτο θα χρειαστείτε: –

1 κιλό γαρίδες
1 ποτήρι λευκό κρασί
3 σκελίδες σκόρδο
Μια χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
Φρεσκοκομμένα τσίλι. Χρησιμοποιήσαμε δύο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσα
ή λιγότερα
Ελαιολαδο
1 μεγάλο κουτί από αποφλοιωμένες ντομάτες κονκασε που τις χτυπήσαμε στο μπλεντερ
Μια χούφτα μαύρες ελιές
1 συσκευασία 500g μακαρόνια
Αλατοπίπερο

Μέθοδος

Καταρχάς φτιάξτε τη σάλτσα σας. Πρέπει να βάλετε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και
στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες σας. Βάλτε λίγο αλάτι και πιπέρι και βράστε και
αφήστε το να σιγοβράσει για είκοσι έως τριάντα λεπτά. Εάν θέτετε περισσότερο, αφήστε το
να βρασει για περισσότερο. Η σάλτσα σας θα γίνει πλουσιότερη.
Σε ένα άλλο τηγάνι προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και σκόρδο, αρχίστε να μαγειρεύετε και μετά
βάζετε τις πλυμένες και στεγνωμένες γαρίδες σας. Ξεκινήστε να τις μαγειρεύετε. Προσθέστε
το λευκό κρασί σε αυτό το σημείο. Στη συνέχεια προσθέστε τα ψιλοκομμένα τσίλι. Μπορείτε
να χρησιμοποιήσετε ένα τηγανι γκριλιερα ή ένα συνηθισμένο τηγάνι. Θα αρχίσουν να παιρνουν χρώμα που δείχνει ότι τηγανίζονται. Συνεχίστε τις γυρίζετε μέχρι να πάρουν χρώμα και στις δύο πλευρές. Τώρα προσθέστε το μαϊντανό.

Σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει. Μόλις βράσει προσθέστε το αλάτι σας στη συνέχεια το πακέτο ζυμαρικών σας και αφήστε το να ψηθεί για τον προτεινόμενο χρόνο.
Στην σάλτσα σας προσθέστε τη χούφτα μαύρες ελιές και προσθέστε τις γαρίδες. Αφήστε το να σιγοβράσει ενώ τα ζυμαρικά μαγειρεύονται.
Βγάζουμε τα ζυμαρικά μας νωρίς γιατί μας αρέσει λίγο al dente και εκτός από αυτό το
αφήνουμε να μαγειρέψει για ένα λεπτό μέσα στην σάλτσα. Με λαβίδες βγάλτε τα ζυμαρικά σας και προσθέστε κατευθείαν την σάλτσα με τις γαρίδες. Ανακατέψτε προσεκτικά μαζί και
προσθέστε λίγο νερό ζυμαρικών εάν είναι απαραίτητο.

Καλή σας όρεξη❤️

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια κουρού με φέτα και μαϊντανό…θα τα λατρέψετε πάρα πολύ
Επόμενο άρθροΦιλέτο χοιρινό Γεμιστό με μία υπέροχη σάλτσα