Δείτε Επίσης: Πάστα ταψιού-Δροσερό γλυκό ψυγείου – Amazing Cakes | Υπέροχη πάστα με κρέμα και σοκολάτα

Το Kinder bueno είναι ένα επιδόρπιο που σίγουρα σας προτείνω να το δοκιμάσετε, γιατί μας ενθουσίασε. Μας άρεσε ιδιαίτερα η κρέμα του που είναι τόσο ξεχωριστή και πώς δεν θα ήταν χάρη στα συστατικά που πηγαίνουν σε αυτό το άψητο γλυκό ψυγείου.

Πάστα “Kinder Bueno”

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

Βάση:
περίπου 300 γραμμάρια μπισκότων Πτι Μπερ 
250 γραμμάρια Nutella
Κρέμα:
500 ml γάλα
1.5 φακελακι κρέμα βανίλιας γιώτης
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
250 g τυρί μασκαρπόνε
2 βανίλιες
300 ml κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια φουντουκιών ψημένα και αλεσμένα
Μπισκότο βουτηγμένο στο γάλα
Γκαναζ:
200 γραμμάρια σοκολάτας
200 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Αρχίστε να προετοιμάζετε την κρέμα για να κρυώσει. Προσθέστε κρέμα γιώτης και ζάχαρη στο μπολ, ανακατέψτε με λίγο γάλα.
Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα. Όταν βράσει το γάλα, ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας γιώτης και ανακατεύουμε  συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αφού γίνει η κρέμα, ρίξτε τη σε ένα άλλο μπολ και καλύψτε με μεμβράνη να εφάπτεται πάνω στην κρέμα και  αφήστε να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε ένα τσέρκι 25 x 29 εκ στο ταψί. Μπορείτε επίσης να βάλετε το γλυκό σε ένα ταψί, εάν δεν έχετε τσέρκι.
Βουτήξτε τα μπισκότα στο γάλα και απλώστε στην βάση του ταψιού.
Λιώστε την nuttela στο φούρνο μικροκυμάτων και απλώστε το πάνω στα μπισκότα.
Συνεχίστε να βουτάτε τα μπισκότα στο γάλα και τακτοποιείτε πάνω από τhn nuttela.
Βάλτε την βάση στο ψυγείο ενώ προετοιμάζετε την κρέμα. Όταν η κρέμα έχει κρυώσει, χτυπήστε την με ένα μίξερ, προσθέστε τη ζάχαρη, τυρί μασκαρπόνε και βανίλια και συνδυάστε τα.

Φτιάξτε την κρέμα γάλακτος ξεχωριστά(η κρέμα γάλακτος να είναι στο ψυγείο πριν), σταματήστε την ανάμιξη όταν η σαντιγί δεν πέφτει από το κουτάλι.
Προσθέστε την σαντιγί στην κρέμα και ανακατέψτε ελαφρά με μια σπάτουλα.
Προσθέστε τα φουντούκια και συνεχίστε να αναμιγνύετε μέχρι να συνδυαστούν τα συστατικά.
Απλώστε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα στο ταψί.
Τοποθετήστε το κέικ στο ψυγείο ενώ προετοιμάζετε την γκαναζ.
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να βράσει. Ρίχνουμε ψιλοκομμένη σοκολάτα.
Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα, στη συνέχεια κρυώστε και ρίξτε πάνω στο κέικ.
Αφήστε το γλυκό στο ψυγείο, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα, έτσι ώστε τα μπισκότα να μαλακώσουν και τα άλλα συστατικά να σκληρύνουν.

Δείτε Επίσης: Πάστα ταψιού-Δροσερό γλυκό ψυγείου – Amazing Cakes | Υπέροχη πάστα με κρέμα και σοκολάτα

Δελιτε το βίντεο της Συνταγή εδώ

Προηγούμενο άρθροΗ πιο ζουμερές Πατάτες Φούρνου
Επόμενο άρθροΠως θα έχετε πάντα φρέσκιες τηγανιτές πατάτες