Ζουμερό Κέικ με κρέμα γάλακτος

Υλικά

100 ml ζεστό γάλα
10 μαγιά ξερή
2 αυγά
10 γραμμάρια ζάχαρη βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
50 γραμμάρια βούτυρο
250 γραμμάρια αλεύρι
1 πρέζα αλάτι

50 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια ζάχαρη
75 γραμμάρια βούτυρο
200 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το γάλα σ ένα μπολάκι και διαλύουμε καλά τη μαγιά.
Σ ένα άλλο μπολ σπάμε τ αυγά και ρίχνουμε τη βανίλια, τη ζάχαρη,το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα να ενωθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα γάλακτος-μαγιάς.Ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο,το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα να γίνει μια απαλή ζύμη.

Αφήνουμε να ενεργοποιηθεί για 30 λεπτά αφού την σκεπάσουμε με διάφανη μεμβράνη.
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια ώστε να μπορέσουμε να τη βγάλουμε απ το μπολ και την αδειάζουμε σ ένα ταψάκι 27 Χ18 (τσέρκι)στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Ρίχνουμε πάλι λίγο αλεύρι και την απλώνουμε καλά στο ταψί.Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Βάζουμε στο multi το αλεύρι, τη ζάχαρη,το βούτυρο και χτυπάμε να ενωθούν.
Βουτάμε το δάχτυλο μας σε λάδι και ανοίγουμε τρύπες στη ζύμη μας.Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα που αλέσαμε και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Ανοίγουμε τώρα μικρές τρύπες μ ένα ξύλινο καλαμάκι και ρίχνουμε από πάνω κουταλιά κουταλιά την κρέμα γάλακτος.
Το βάζουμε στο φούρνο για άλλα 8 λεπτά.Αφαιρούμε από το φούρνο ξεφορμάρουμε και έχουμε ένα απίστευτο αέρινο και ζουμερό κέικ.

 

Καλή επιτυχία!!!

Προηγούμενο άρθροΨητό ολόκληρο κοτόπουλο σε σακούλα
Επόμενο άρθροΚεκάκια με σταγόνες σοκολάτας και μαρμελάδα βατόμουρο.