Τούρτα της Βραζιλίας

Υλικά

3 αυγά
80 γρ. ζάχαρη
8 γρ. ζάχαρη βανίλιας
70 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
30 γρ. άγλυκο πικρό κακάο
11 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι
100 ml γάλα
ένα κουταλάκι του γλυκού διαλυτό καφέ
ένα κουταλάκι του γλυκού πικρό κακάο χωρίς ζάχαρη
μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Για τη μους σοκολάτας
500 ml κρέμα γάλακτος με τουλάχιστον 30% λιπαρά
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
200 γρ. μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ σπάμε τ αυγά,ρίχνουμε τη ζάχαρη τη βανίλια και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητσ με το μίξερ μέχρι το μείγμα να διπλασιαστεί και να ασπρίσει.
Ρίχνουμε κοσκινισμένα το αλεύρι,το κακάο,το μπέικιν.
Ανακατεύουμε απαλά με πια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω.
Σε μια φόρμα 20 εκ.(τσέρκι) βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στον πάτο και στα τοιχώματα και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ° για 15-20 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα,τον καφέ,το κακάο και τη ζάχαρη.Ανακατεύουμε να διαλυθούν.
Την βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει σβήνουμε τη φωτιά.
Όταν κρυώσει το κέικ το ξεφορμάρουμε.Το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.Ξεκολλάμε το αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε τον κύκλο τηε φόρμας με το ελατήριο.

Τρυπάμε το κέικ μ ένα πιρούνι.Ρίχνουμε μέσα το σιρόπι ζεστό κουταλιά κουταλιά.
Λιώνουμε τις σοκολάτες στον φούρνο μικροκυμάτων η σε μπαιν μαρί.
Κρατάμε 2 κουταλιές στην άκρη σε ένα κορνέ.
Σ ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να γίνει σαντιγύ.
Ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα στην σαντιγύ.Χτυπάμε με το μίξερ να ενωθούν.
Απλώνουμε την μους σοκολάτας πάνω απ το κέικ.Την στρώνουμε καλά και με την σοκολάτα που είχαμε κρατήσει κάνουμε γραμμές στην επιφάνεια.
Μ ένα ξυλάκι κάνουμε σχέδια της αρεσκείας μας.
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.Το ιδανικό είναι για μία νύχτα.
Ξεκολλάμε με μια σπάτουλα τα τοιχώματα και ξεφορμάρουμε απαλά.
Ένα πραγματικά ελαφρύ και νόστιμο κέικ!!!!!
Μια πραγματική απόλαυση για τους λάτρεις της σοκολάτας!!!!
Δοκιμάστε το!!!!

Καλή επιτυχία!!!!!

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΜακαρονοπιτα Ηπείρου
Επόμενο άρθροΤραγανό κοτόπουλο με σάλτσα κάπαρης φασκόμηλου λεμονιού