Υλικά
6-8 φύλλα κρούστας (ανάλογα το μέγεθος του ταψιού)
300γρ μιξ τυριών
5 φέτες καπνιστή μπριζόλα για τον χυλό
1κτσ. αλεύρι
1κτγ. μπέικιν πάουτερ
220ml γάλα ή 1 κούπα γεμάτη
50ml ηλιέλαιο ή 1/3 της κούπας
2 αυγά
αλάτι, πιπέρι μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τα φύλλα πάνω στον πάγκο μας από την μακρόστενη πλευρά καθώς βάζουμε δίπλα και το ταψί από την μακρόστενη πλευρά.

Ραντίζουμε με λίγο λάδι απλώνουμε λίγο τυρί και και μερικά κομματάκια καπνιστής μπριζόλας και αρχίζουμε απο την στενότερη πλευρά να το κάνουμε το φύλλο πιετες ή πλισέ.

Μόλις μαζέψουμε το ένα φύλλο το τοποθετώ μέσα στο ταψί, και ξεκινάω το ίδιο και στα υπόλοιπα. Στο τέλος ότι υλικό μας έχει μείνει από τυράκι και καπνιστή μπριζόλα το πασπαλίζουμε από πάνω

Για το χυλό: Πέρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τα αυγά αρχίζουμε και τα χτυπάμε και ταυτόχρονα ρίχνουμε μέσα το γάλα, το υπόλοιπο λάδι, το αλεύρι, και το μπεικιν και τα χτυπάμε πολύ καλά. Μετά ρίχνουμε μέσα πιπέρι, αλάτι, μοσχοκάρυδο και τ’ανακατεύουμε καλά. Το περιχύνουμε όλο πάνω στην πίτα μας να πάει παντού.

Την αφήνουμε 10′ να απορροφήσει το χυλό και προθερμαίνω το φούρνο στου 180 βαθμούς. Την βάζουμε στο φούρνο για 25 – 30′ και η πίτα είναι έτοιμη αφού έχει πάρει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα

Καλή σας Ορεξη

Ευχαριστούμε την Sotiria amor

Προηγούμενο άρθροΠως να φτιάξω τις τηγανιτές πατάτες για να είναι υγιεινές
Επόμενο άρθροΛαχανόριζο με κιμά στο ταψί