Το τέλειο επιδόρπιο! Μην χάσετε αυτήν την υπέροχη συνταγή! | 

Η εύκολη Τούρτα που θα σας μαγέψει

Συστατικά για το παντεσπάνι:

3 αυγά
125 γρ. Αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
125 g ζάχαρης
50 γραμμάρια κακάου
30 g βουτύρου

Συστατικά για την ρευστή σαντιγί:
5 ασπράδια αυγών
300 g ζάχαρης άχνη
10 g ζελατίνης
100 ml νερού

Συστατικά για το γλασο:
100 g μαύρη σοκολάτα 50%
70 g βουτύρου
30 ml σιρόπι καραμέλας για να μουλιάσετε το μπισκότο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπεικιν και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη και τα αυγά και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός 3-4 λεπτά.
Αναμιγνύουμε το μείγμα αλευριού μέσα στο μείγμα αυγών και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Τέλος προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε μία φόρμα αποσπώμενης βάσης(τσέρκι) που έχουμε στρώσει στην βάση χαρτί ψησίματος και απλώνουμε – ισιώνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Μόλις το παντεσπάνι είναι έτοιμο το βάζουμε μέσα σε ένα βαθύ στρόγγυλο τσέρκι.
Το αλείφουμε με το σιρόπι καραμέλας

Για την ρευστή σαντιγί

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα το ασπράδια ενδιάμεσα ρίχνουμε και την ζάχαρη και χτυπάμε.
Προς το τέλος ρίχνουμε και την ζελατίνη , το νερό και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία συνοχή ρευστής σαντιγί.


Αδειαζουμε όλη αυτή την ρευστή σαντιγί πάνω από το παντεσπάνι και βάζουμε στο ψυγείο 3-4 ώρες.

Για το γλασο

Σε ένα μπολ σπαμε την σοκολάτα και το βούτυρο και τα βάζουμε σε φούρνο μικροκυμάτων 1-2 λεπτά. Ανακατεύουμε όπως έχουν λιώσουν να πάρουμε μία ρευστή σοκολάτα.
Απλώνουμε την σοκολάτα πάνω από την τούρτα και την αλείφουμε πάνω και γύρω γύρω και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά

Βγάζουμε από το ψυγείο και είναι έτοιμη να σερβίρουμε

Καλή Επιτυχία

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

 

 

Προηγούμενο άρθροΑφράτα πεντανόστιμα μουστοκούλουρα θα τα λατρέψετε!!!
Επόμενο άρθροΟι πιο μελωμένες ψητές γλυκοπατάτες