Σούπα με κιμά και πιπεριά

Συστατικά

900 gr κιμά μοσχαρίσιο
3 φλιτζάνια νερό
3 κούπες ζωμό βοδινού
1 κουτί (800gr) σάλτσα ντομάτας
1 κουτι (800ηρ) ντομάτες σε κύβους, χωρίς αλάτι
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες πράσινες & κόκκινες πιπεριές
1/4 φλιτζάνι κατσανή ζάχαρη
2 κουταλάκια αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια μαγειρεμένο ρύζι μακρικόκκο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
Ψιλοκομμένο μαϊντανό

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα με μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε το κιμά, το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο ενώ ανακατεύετε το κιμά μέχρι να μην είναι πλέον ροζ και τα κρεμμύδια να είναι διαφανή και στη συνέχεια τα στραγγίζετε.
Ρίξτε και ανακατέψτε όλα τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από το ρύζι και έπειτα βράστε.

Μειώστε τη φωτιά μέχρι να σιγοβράσει μέχρις ότου οι πιπεριές να είναι ωραίες και τρυφερές – για περίπου 30 λεπτά.

Προσθέστε στο μαγειρεμένο ρύζι και συνεχίστε να σιγοβράζετε για επιπλέον 10 λεπτά.
Ρίξτε από πάνω  τυρί, αν θέλετε


Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΠίτα λαχανικών (με χαμηλά λιπαρά)
Επόμενο άρθροΠάστα Σοκολάτας με κρέμα και Oreo!