Αφράτα ρολά βανίλιας.

Μάθετε πώς να φτιάξετε τα πιο αφράτα ρολά βανίλιας από την αρχή! Η οικογένειά μου λατρεύει αυτή τη συνταγή και γίνεται τόσο εύκολη. Πείτε μου στα σχόλια “Τι γνώμη έχετε για αυτή τη συνταγή;”

Υλικά

Zύμη

– 180 ml γάλα
– 50 γρ ζάχαρη
– 8 γρ μαγιά ξερή
– 20 γρ βούτυρο
– 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
– 1 ασπράδι αυγού
– 350-370 γρ αλεύρι
– αλάτι

κρέμα βανίλιας

-40 γρ ζάχαρη
-20 γρ κορν φλαουερ
-1 κρόκος αυγού
-250 ml γάλα
-βανίλια
– ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, το λάδι, τη μαγιά,τη ζάχαρη, το βούτυρο και το ασπράδι αυγού.Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.
Λαδώνουμε ένα άλλο μπολ και βάζουμε τη ζύμη μέσα. Την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα.
Σ ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ, τον κρόκο αυγού ,τη βανίλια και ανακατεύουμε με το σύρμα.

Προσθέτουμε το γάλα και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.Την αδειάζουμε σ ένα μπολ την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
Ρίχνουμε αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα.
Κόβουμε κατα μήκος λωρίδες και γυρίζουμε κάθε μια σαν σαλιγκάρι.


Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20 λεπτά.
Τα τοποθετούμε στο ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού ανακατεμένο με 2 κ.σ γάλα.
Τα γαρνίρουμε με την κρέμα μας και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 25 λεπτά.
Τα βγάζουμε απ τον φούρνο τ αφήνουμε να κρυώσουν λίγο τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμα να τ απολαύσουμε!!!!!!!

Καλή επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Παντεσπάνι…Καλό στη γεύση ακόμα και χωρίς γέμιση
Επόμενο άρθροΠίτες γεμιστές με τυρί και μαϊντανό στο τηγάνι