Σπανακόπιτα με έτοιμο φύλλο

Υλικά

Αυτές είναι κατά προσέγγιση μετρήσεις
4-5 φλιτζάνια ψιλοκομμένο φρέσκο ​​σπανάκι πλυμένο και στεγνωμένο
1 μάτσο σέσκουλα στελέχη κομμένα και ψιλοκομμένα πλένονται και ξηραίνονται
1 πράσο ψιλοκομμένο, πλύθηκε και στραγγίστηκε
4-5 κρεμμυδάκια
1 μασκακι άνηθο,
1/2 ματσάκι ή περισσότερο μαϊντανό,
περίπου 15 φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ανθότυρο
2 φλιτζάνια τριμμένη φέτα,
1/2 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα μόνο επειδή είχα λίγο τριμμένο
3 χτυπημένα αυγά
110 γρ βούτυρο λιωμένο και ελαιόλαδο αναμιγνύεται για το βούρτσισμα των στρωμάτων ελαφρά

Μέθοδος:

Κόψτε τα πάντα και ξεκινήστε να είστε έτοιμοι να τα συνδυάσετε. Εστυψα καλα με τα χερια για να βγάλω το νερό από το σπανάκι και τα σεσκουλα
Σοτάρωσα ελαφρά τα κρεμμύδια και τα πράσα και τα άφησα. Περάστε τους
Σε ένα μπολ, προσθέστε ψιλοκομμένο το σπανάκι, σεσκουλα, σοταρισμένα κρεμμύδια, πράσα, όλα τα ψιλοκομμένα βότανα, φέτα, τυρί ανθότυρο, κεφαλογραωιέρα (προαιρετικά), αυγά. Πρόσθεσα μαύρο πιπέρι και λίγο αλάτι. Ανακατέψτε με καθαρά χέρια πολύ καλά αρκετά λεπτά ξανά και ξανά.

Τρίψτε λίγο λάδι με τα χέρια σας σε ένα ταψί μισού φύλλου.
Βάλτε 3 φύλλα στο κάτω μέρος του ταψιού  και αλλειψτε με λίγο ελαιόλαδο.
Τοποθετήστε 2 φύλλα μισά στο ταψί και μισά κρέμονται έξω από το ταψί και στις τέσσερις πλευρές του τηγανιού.
Απλώστε όλη τη γέμιση μέσα στα φύλλα. Όλα τα φύλλα που κρέμονται έξω από το ταψί πρέπει να διπλώσουν πάνω από τη γέμιση.


Αλειφουμε με λίγο ελαιόλαδο σε όλο το φυλό. Καλύψτε το ήμισυ της πίτας με 2 φύλλα, τοποθετώντας τα κάτω από την πίτα και επαναλάβετε το ίδιο με την άλλη πλευρά της πίτας.


Πάρτε τα υπόλοιπα φύλλα ένα κάθε φορά και τοποθετήστε πάνω από την πίτα.
Ραντίστε όλο το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αυτό θα δημιουργήσει μια τραγανή, ελαφριά κρούστα.
Χαράξτε την πίτα από πάνω σε πόσα κομμάτια θέλετε.
Ψήνουμε 200 βαθμούς σε κανονικό φούρνο για 45 λεπτά. Ελέγχετε την πίτα σας κάθε 20 λεπτά καθώς οι φούρνοι ποικίλλουν. Αφήστε 30 λεπτά να κρυώσει πριν το σερβίρετε

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΦιλέτο Πιπεράτο με πουρέ πατάτας
Επόμενο άρθροΨωμί με ντομάτα – Σπάστε και φάτε με το χέρι