Κοτόπιτα για αρχάριους

Υλικά

Γέμιση
300 g μανιταριών
250 γραμμάρια μαγειρεμένου κοτόπουλου
1 μεγάλο κρεμμύδι
2-3 κσ λάδι
αλάτι και μαύρο πιπέρι

Ζύμη
350 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 ml ζεστού νερού
9 g φρέσκια μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρης
5 g ή 1 κουταλάκι του γλυκού αλατι
2 κσ λάδι

Εκτέλεση

Γέμιση

Ψιλοκόβουμε ένα κρεμμύδι και κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες
Ψιλοκόβετε το μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου
Βάζουμε λίγο λάδι, περίπου δύο ή τρεις κουταλιές της σούπας, στο τηγάνι και βάζουμε το
κρεμμύδι
Σε μέτρια φωτιά το μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει, προσθέτουμε μισό κουταλάκι του γλυκού
αλάτι και προσθέτουμε τα μανιτάρια
Ανεβάστε τη φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να αρχίσουν να απελευθερώνουν νερό
Δεν είναι απαραίτητο να προσθέσετε περισσότερο λάδι, επειδή το μανιτάρι απορροφά αρχικά
όλο το λάδι που βρίσκεται στο τηγάνι, τότε θα το απελευθερώσει ξανά
Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό
Προσθέτουμε το κοτόπουλο
Βάζουμε λίγο φρέσκο ​​αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Σοτάρετε για λίγα λεπτά και αφαιρέστε από τη φωτιά.

Ζύμη

Για να φτιάξετε τη ζύμη, προσθέστε 9 γραμμάρια φρέσκιας μαγιάς ή 3 γραμμάρια ξηρής
μαγιάς στα 200 ml ζεστού νερού.
Προσθέστε 15 γραμμάρια ή μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και ανακατέψτε
Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 15 λεπτά ή μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά
Σε ένα δοχείο κοσκινίζουμε 350 g αλεύρι. Το αλεύρι που χρησιμοποιώ είναι το κανονικό
αλεύρι, το κοινό, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Προσθέτουμε 5 γραμμάρια αλάτι και ανακατεύουμε
Ρίχνουμε την αραιωμένη μαγιά και προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας λάδι
(χρησιμοποιώ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι έχετε)
Ζυμωνουμε με το χέρι να φτιάξουμε μία μαλακή ζύμη.
Κλείνουμε την μπασίνα μας και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Ζυμώνουμε τη ζύμη μας μέχρι να γίνει ομαλή και ομοιόμορφη. Είναι μια πολύ μαλακή ζύμη
που είναι πολύ ευχάριστη στο ζύμωμα, στην αρχή κολλά λίγο, αλλά μετά σταματά να
κολλάει

Βάζουμε τη ζύμη στην μπασινα, την κλείνουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει
διπλασιάζοντας το μέγεθός της για 40-45 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια του ίδιου βάρους και φτιάχνουμε μπάλες με κάθε
κομμάτι.
Παίρνουμε την πρώτη μπάλα που φτιάξαμε και απλώνουμε με το χέρι σε κύκλο.
Σε κάθε στρόγγυλη πίτα βάζουμε λίγο γέμιση αρκετά γενναιόδωρα


Παίρνουμε ένα ταψί και το στρώνουμε με χαρτί ψησίματος, το μέγεθος του ταψιού μου είναι
28 cm.
Κλείνουμε τις πιτες μας μόνο στις πλευρές αφήνοντας το κέντρο ανοιχτό


Και τα τοποθετούμε γύρω από το ταψί απ’ εξω προς τα μέσα.


Τα σκεπάζουμε με μια πετσετα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20 λεπτά, ακριβώς τη
στιγμή κατά την οποία ο φούρνος θα θερμανθεί έως και 180 βαθμούς.
Αλείφουμε από πάνω με χτυπημένο αυγό και βάζουμε στα ανοίγματα, λίγο τυρί, το τυρί


που χρησιμοποιώ είναι τυρί τσένταρ, αν και μπορείτε να βάλετε το τυρί που έχετε στο σπίτι
ή μπορείτε να το παραλείψετε.


Το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30 ή 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει,
το ψήνω με φωτιά πάνω και κάτω. Η πίτα μου πήρε 40 λεπτά για να ψηθεί

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΤηγανόψωμα σε δύο Γεύσεις
Επόμενο άρθροΥπέροχα τραγανά μπισκότα σταφίδας