Νόστιμο Ναπολιτάν.

Υλικά

Για τα μπισκότα
* 400 γραμμάρια αλεύρι 00
* 150 g αμύλου πατάτας
* 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
* 2 αυγα
* 1 κρόκο
* 200 γραμμάρια βούτυρο
* 1 πρέζα αλάτι
* Μισό φακελάκι μπέικιν πάουντερ για κέικ

Για την κρέμα:
* 200 g βούτυρο
* 200 g ζάχαρη άχνη
* 300g φρέσκια κρέμα γάλακτος
* 1 πιατο ψιλοκομμένα φουντούκια

Εκτέλεση

Για να προετοιμάσετε το νόστιμο Neapolitan, βγάλτε το βούτυρο από το ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσετε.
Στον πάγκο σας, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι και το άμυλο και μετά προσθέστε τη ζάχαρη άχνη. Κάντε μια τρύπα στο κέντρο και εισάγετε τη μαγιά, το βούτυρο σε μικρά κομμάτια, το αλάτι, τα αυγά και τον κρόκο και ζυμώνετε γρήγορα όπως θα κάνατε για
μια ζύμη χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας. Μόλις αναμειχθούν τα συστατικά, σχηματίστε μια λεία μπάλα και τυλίξτε την σε μεμβράνη, αφήστε το να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Μετά τον χρόνο ανάπαυσης, πάρτε τη ζύμη πίσω και ανοίξτε με έναν πλάστη σε πάχος 2 ή 3 mm, κόψτε τους δίσκους με έναν κόπτη ζύμης ή μια γυάλινη κούπα . Στρώστε το ταψί με χαρτί ψησίματος και προθερμάνετε το φούρνο στους 170 °. Τοποθετήστε τους δίσκους μπισκότων στο ταψί και ζυμώστε ξανά την περίσσεια ζύμης για να σχηματίσετε άλλους δίσκους. Ψήνουμε τους νόστιμους Ναπολιτάνους στο φούρνο για 12 λεπτά, πρέπει να ροδίσουν και έπειτα να δείτε τη μαλακότητα πριν τους βγάλετε από το φούρνο, αφήστε τους να κρυώσουν.

Προετοιμάστε την κρέμα βουτύρου και γαρνίρετε
Χτυπήστε τη φρέσκια κρέμα γάλακτος από το ψυγείο μέχρι να φτάσει να σφήξει σε σαντιγί και να μην πεφτει από το κουτάλι και αφήστε την στην άκρη. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη με ένα ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα. Με μια μαριζ προσθέστε την την σαντιγί και ανακτεψτε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Μόλις οι δίσκοι μπισκοτων κρυώσουν, γεμίστε το νόστιμο Ναπολιτάν σε σαντουιτς.
Κυλιστε τα στο τριμμένο φουντουκι, πασπαλίστε τα με περισσότερη ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: https://blog.cookaround.com/

Προηγούμενο άρθροΜπατζίνα με κολοκύθι και τυρί…η πίτα χωρίς φύλλο
Επόμενο άρθροΦτιαξτε τις απίστευτες τάρτες με κοτόπουλο και λαχανικά