Συκοπιτάκια με χειροποίητο φύλλο κρούστας

Συκοπιτάκια με χειροποίητο και φανταστικό φύλλο κρούστας που περικλείει μια νόστιμη γέμιση απο σύκο και μπισκότο.

Υλικά

για τη ζύμη κρούστας:
400 γρ. αλεύρι 00,
175 γρ. ζάχαρη,
175 γρ. βούτυρο,
2 αυγά,
1 πρέζα αλάτι,
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
1 φακελάκι βανιλλίνη.

Για τη γέμιση:
500gr σύκα
κανέλα,
150 ζάχαρη,
μπισκότα
150 gr φουντούκια

Εκτέλεση

Ετοίμασα τη ζύμη ζυμώνοντας όλα τα υλικά, την έβαλα το στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα (τυλιγμένη με μεμβράνη).

Εν τω μεταξύ ετοίμασα τη γέμιση ανακατεύοντας στο μίξερ σύκα με τα ψιλοκομμένα μπισκότα και πρόσθεσα μερικά φουντούκια.

Συκοπιτάκια
Συκοπιτάκια

Χώρισα τη ζύμη σε 4 μέρη, ανοίγω την κάθε μια σε ορθογώνιο σχήμα και στο κέντρο βάζω τη γέμιση,

Συκοπιτάκια

τυλίγω τη ζύμη προσπαθώντας να κλείσει καλά,

Συκοπιτάκια

βάζω το ρολό σε ταψί στρωμένο με λαδόκολα προσπαθώντας να βάλω τη σφράγιση από κάτω.
Το βάζω στην κατάψυξη για 3 ώρες. Μετα το έκοψα σε μικρά κομμάτια και τα εψησα σε φούρνο στους 175 βαθμούς για 20/25 λεπτα περίπου μέχρι να ροδίσει και μόλις κρυώσει πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη

Συκοπιτάκια

Καλή απόλαυση

ΠΗΓΗ: Maria Antonuccio

Προηγούμενο άρθροΜανιταρόπιτα με καπνιστό τυρί και ζαμπόν
Επόμενο άρθροΓλυκιά Πίτα με αλεύρι καρυδας