ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
1 / 4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 1/2 φλιτζάνια νερό
2 λεμόνια, ζουμερά
2 κουταλιές βουτύρου
4 κρόκοι αυγών, κτυπημένοι
1 (9 ίντσες) βάση γλυκιάς τάρτας ψημένη
4 ασπράδια αυγών
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμοί C. 
Μέσα σε ένα μπολάκι ριξτε ξύσμα από ένα λεμόνι
Γέμιση με κρέμα λεμόνι: 
Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ανακατέψτε ελαφρά 1 φλιτζάνι ζάχαρη, αλεύρι, καλαμποκάλευρο και αλάτι. 
Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ανακατέψτε ελαφρά 1 φλιτζάνι ζάχαρη, αλεύρι, καλαμποκάλευρο και αλάτι. 
Ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα  νερό, τον χυμό λεμονιού και ξύσμα λεμονιού. 
Βάλτε το σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να βράσει το μείγμα. Ρίξτε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. 
 
Τοποθετήστε τους κρόκους αυγών σε ένα μικρό μπολ 
 
 
χτυπήστε τα ενω σταδιακά ριχνετε μέσα 1/2 φλιτζάνι από το ζεστό μείγμα που φτιάξαμε προηγουμένως
 
Στο τέλος το μείγμα των κρόκων αυγού που μόλις φτιάξαμε ρίχτε το μέσα στην κατσαρόλα και βράστε ανακατεύοντας όλα μαζί. 

Βγάλτε από την φωτιά . Ρίξτε τη γέμιση μέσα στην βάση γλυκιάς τάρτας. 
Για να κάνετε μαρέγκα: 
Σε ένα μεγάλο γυάλινο ή μεταλλικό κύπελλο, χτυπάτε ασπράδια αυγών μέχρι να γίνουν αφρώδη. Προσθέστε τη ζάχαρη σταδιακά και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να σχηματιστεί η μαρέγκα. 
Στρώστε τη μαρέγκα πάνω στην γέμιση λεμονιου, σφραγίζοντας τις άκρες στο φλοιό. 
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά ή έως ότου η μαρέγκα χρυσίσει. 
Καλή Απόλαυση
Προηγούμενο άρθροΓλυκά Μυζηθροπιτάκια με Κανέλα
Επόμενο άρθροΜελωμένη Κολοκύθα με Καρύδι