Η Πίτα του Βοσκού

Υλικά

κιμάς (μείγμα) – 1 κιλό.
κρεμμύδια – 4 κεφάλια
σκόρδο – 6 σκελίδες
λάδι – 50-60 ml.
100γρ τριμμενη παρμεζάνα
100γρ μοτσαρέλα
μανιτάρια – 350 g.
καρότα-4 τεμ.
σάλτσα σόγιας – 2 κουταλιές της σούπας.
ντομάτες – 1 τεμ. (κομμένα σε μικρούς κύβους)
πάπρικα
πιπέρι
δάφνη
αλάτι

Πουρές Πατάτας
πατάτες – 2 κιλά. (βρασμένες)
φρέσκο ​​γάλα – 300 ml.
βούτυρο αγελάδας – 60-70 g.
αλάτι για γεύση

Πως θα το φτιάξετε

Κόψτε τα κρεμμύδια, τα πράσα, το σκόρδο, τα καρότα, τις ντομάτες και τα μανιτάρια.
Σε μια κατσαρόλα, τηγανίζουμε τον κιμά μέχρι να γίνει μικρά κομμάτια. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Ρίξτε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και δάφνη. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να σιγοβράσουν κάτω από ένα καπάκι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά.

Ξεφλουδίστε και βράστε τις πατάτες. Ζεσταίνετε το γάλα και το βούτυρο και προσθέστε τα στις βραστές πατάτες. Ρίξτε με αλάτι και πολτοποίηστε μέχρι να μαλακώσει.

Έβαλα ένα λεπτό στρώμα πουρέ πατάτας στο ταψί στο κάτω μέρος και μετά αδειάσαμε ολόκληρο το μείγμα με τον κιμά. Πασπαλίζαμε με μοτσαρέλα και έβαλα το υπόλοιπο πουρέ στην κορυφή.
Πασπαλίζαμε παρμεζάνα στην κορυφή και έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για περίπου 50-60 λεπτά μέχρι να παρει ωραίο κόκκινο χρωμα.

Πιτα του βοσκού

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΤο πιο Γευστικό κέικ Μηλόπιτας…το τέλειο συνοδευτικό για το καφέ σας
Επόμενο άρθροΚοκκινιστό Χταπόδι με κριθαράκι στην κατσαρόλα