Κεφτεδάκια σε πουρέ πατάτας με σάλτσα ντομάτας και τυρί

Υλικά

4-5 μερίδες
Υλικά για τον πουρέ πατάτας
5-7 πατάτες μέτριες
1 φλιτζάνι γάλα
Αλάτι, πιπέρια Μιξ(λευκό, ροζ κόκκινο, μαύρο), κύβος λαχανικών
2 κσ μαργαρίνη ή βούτυρο

Υλικά για τα κεφτεδάκια
500 γραμμάρια ανάμεικτο κιμά
Αλάτι, πιπέρια μίξ, κίμινο
1/2 κγ σόδα
2 κρεμμύδια στο μούλτι+στραγγισμενα καλά
2 σκελίδες σκόρδο
1 ασπράδι αυγού

Υλικά για σάλτσα
500 γραμμάρια φρέσκια σάλτσα ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, πιπέρια μιξ,
μια πρέζα ζάχαρη
Τοπινγκ
300 γρ τσένταρ τριμμένο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Μετά πλάθουμε κεφτεδάκια (όπως τα γιουβαρλάκια) και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μία μέρα (ή για 2-3 ώρες)
Καθαρίζουμε, ξεπλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Στο μεταξύ βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί μαζί με τα μπαχαρικά μας.
Στραγγίζουμε τις πατάτες, και ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα και το βούτυρο, και με το ειδικό εργαλείο, ετοιμάζουμε τον πουρέ. (Ή με ράβδομπλεντερ) Να είναι ελαφρώς σφιχτός, διότι βάζοντας μετά την σάλτσα θα τραβήξει υγρά.

Στρώνουμε στο ταψί τον πουρέ και από πάνω τα κεφτεδάκια που ήδη έχουμε ετοιμάσει
Ετοιμάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την σάλτσα μας, και αφού βράσει και δέσει την προσθέτουμε από πάνω.
Τέλος, προσθέτουμε το τσένταρ
Έχεις προθεμανει τον φούρνο στους 200, αέρα. Βαζιυμε μέσα το ταψί μας και περιμένουμε μέχρι να ροδίσει

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Προηγούμενο άρθροΔιπλό κέικ με κομμάτια μαύρης σοκολάτας
Επόμενο άρθροΚολοκυθοτυρόπιτα στριφτή