Η Πατσαβουρόπιτα (ή πίτα της τεμπέλας )

(Είναι τόσο απλό με λίγα μόνο υλικά και δύο βήματα για προετοιμασία!  Μπορείτε να το σερβίρετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας!!)

Συστατικά:

450 g φύλλο κρούστας
1 φλιτζάνι μείγμα (ελαιόλαδο +φυτικό λάδι)
500 g μείγμα τυριού (ελληνική φέτα, πικάντικο τυρί κλπ)
1-2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 πρέζα φρέσκο μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι γάλα
3-4 αυγά
2 κουταλιές σκέτο αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 πρέζα αλάτι
Μερικές λεπτές ψιλοκομμένες πιπεριές για γαρνιτούρα
(προαιρετικά)
1 δίσκος ψησίματος (30 × 40 cm)

ΜΕΘΟΔΟΣ:

Τρίψτε το τυρί με ένα πιρούνι και ανακατέψτε με τα είδη τυριού που σας αρέσει. Προσθέστε μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε και βάλτε στην άκρη. Ανοίξτε το πακέτο με το φύλλο . Βουρτσίστε το ταψί και αρχίστε να τοποθετείτε ένα φύλλο στο κάτω μέρος του ταψιού. Πασπαλίζουμε με λάδι. Πάρτε το δεύτερο φύλλο και τοποθετήστε από πάνω από το προηγούμενο. Πασπαλίζουμε με λάδι και ρίχνουμε πάνω από το μείγμα τυριού. Σουρώστε το φύλλο και με τα δύο χέρια ως ακορντεόν και τοποθετήστε προσεκτικά σε ένα άλλο ταψί που θα το βάλετε στο φούρνο. Βάλτε όλα τα φύλλα το ένα μετά το άλλο μέχρι να τελειώσουν.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε 1 φλιτζάνι γάλα, 3-4 αυγά, 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, μαύρο πιπέρι και προσθέτουμε μια πρέζα τριμοσχοκάρυδο και ανακατέψτε καλά. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα πάνω από την πίτα και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά να απορροφηθεί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° Κελσίου για περίπου 40 λεπτά.

Σας ευχαριστώ!!

Προηγούμενο άρθροΓιαπράκια (Γεμιστά Αμπελόφυλλα)
Επόμενο άρθροΑρνιόπιτα (για ότι μείνει από το αρνί)