Σπιτικές πιτες στο τηγάνι

Είναι μια υπέροχη συνταγή για να τη χρησιμοποιήσετε και να φτιάξετε τη δική σας σπιτική πίτα σε λιγότερο από 1 ώρα.
Η συνταγή κάνει ένα μαλακό, υγρό, αέρινο σώμα ψωμιού από μέσα και τραγανή απ’ έξω.
Είναι μια συνταγή χωρίς ψησιμο, όπου φτιάχνουμε στο μάτι της κουζίνας σε ένα τηγάνι σε λιγότερο από 3-4 λεπτά.

Χρειαζόμαστε αυτή τη συνταγή

1 κιλό αλεύρι (1/2 ολικής αλέσεως και λευκό)
750 ml νερό
25 γρ μαγιά
5 γρ ζάχαρη
30 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Πλάθουμε επίπεδες πίτες διαμέτρου 15 εκ. και χαράζουμε με ένα μαχαίρι και κάνουμε σχισμες σε όλη την πίτα.
Σε ένα τηγάνι με λάδι ζεσταίνουμε 2 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ενώ σκεπάζουμε το τηγανι και η πίτα μας είναι απαλή και τραγανή και τέλεια.
Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με όλες σχεδόν τις συνταγές και να κάνετε μεσογειακές βουτιές σε σάλτσες.
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε υγιεινό και νόστιμο φαγητό.

By chef Gaston

Peter Catinis

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι με μακαρόνια σε καλαμελωμένη σάλτσα
Επόμενο άρθροΚέικ με μαρμελάδα