Σπιτικά Αφράτα Κουλούρια

Απαραίτητα προϊόντα:

180 ml φρέσκου αγελαδινού γάλακτος
7 γραμμάρια ξηρής μαγιάς
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 αυγά (ένας κρόκος για διάδοση)
5 κουταλιές λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
450 γραμμάρια αλευριού

Εκτέλεση:

Από τα προαναφερθέντα προϊόντα ζυμώνω τη ζύμη και την αφήνω να διπλασιαστεί σε όγκο όταν ζεσταθεί.
Χωρίστε σε 10 ίσα μέρη. Κάνω δύο ακόμη μπάλες από κάθε μία. Από κάθε ένα πλάθω ένα φυτίλι όποτε  Παίρνω 2 κορδόνια και πλέκω για να σχηματίσω ένα κουλουράκι.
Τακτοποιήστε σε ένα ταψί επενδεδυμένο με χαρτί. Τοποθετώ τα κουλούρια, αφήνοντας περισσότερο χώρο μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο. Στη συνέχεια αφήστε το να ζεσταθεί ξανά έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 30 λετττά).
Χτυπάμε έναν κρόκο αυγού και 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο γάλα και απλώνουμε αυτό το μείγμα σε κάθε κουλουράκι. Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν ή περίπου 20 λεπτά.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: https://receptite.online/

Προηγούμενο άρθροΠίτα με κιμά και κρεμμύδια!
Επόμενο άρθροΛουκάνικα με πράσα και πατάτες φούρνου…με υπέροχη μαρινάδα