Σπιτικό Παστέλι.

Υλικά:

Λιοσπόροι καθαρισμένοι 150 γρ.
Λευκό σουσάμι 50γρ.
Ζάχαρη 150 γρ.
Βούτυρο 40 γρ.

Εκτέλεση

Φρυγανίζουμε τους ηλιόσπορους σε ένα στεγνό τηγάνι, προσθέτουμε σουσάμι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη στο τηγάνι, προσθέτουμε το βούτυρο και μαγειρεύουμε την καραμέλα.
Μην ξεχνάτε να το ανακατεύετε συνεχώς κατά το μαγείρεμα. Προσθέστε σπόρους και σουσάμι, ανακατέψτε.
Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα, λειαίνουμε και κόβουμε σε μερίδες.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜαρμάρινα μπισκότα σοκολάτας
Επόμενο άρθροΤηγανητές μπανάνες σε σάλτσα καραμέλας και παγωτό🍌